sâmbătă, mai 28, 2022

Situaţia cetăţenilor ucraineni siliţi să fugă din cauza războiului din ţara lor ia amploare. Ieri, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și Klaus Iohannis s-au întâlnit pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina. 

Republica Moldova poate conta pe sprijinul României, pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina, dar şi în procesul de integrare europeană – este concluzia convorbirilor de la Chişinău dintre preşedinţii celor două ţări, Maia Sandu şi Klaus Iohannis.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

România și Republica Moldova trebuie să ia toate măsurile de precauție

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre suplimentarea asistenței financiare și tehnice pentru fluxul masiv de refugiați din Ucraina. Totodată, Klaus Iohannis a spus că România și Republica Moldova, ca vecini ai Ucrainei, trebuie să ia toate măsurile pentru a face față actualei situații de criză.

„România este alături de Republica Moldova și de toți cetățenii săi, aşa cum a fost mereu. Pe noi puteți să contați! Ne vom concentra pe suplimentarea cât mai urgent posibil a asistenţei financiare şi tehnice, inclusiv în gestionarea fluxului masiv de refugiaţi din Ucraina”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru sprijinul oferit în perioadele complicate atât în gestionarea crizei refugiaților, cât şi în perioada crizei energetice. Maia Sandu a mai spus că mizează pe ajutorul României în procesul de acceptare a cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Şefa statului îşi doreşte acces pentru produsele moldovene pe piața europeană.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Maia Sandu: „Solicităm sprijinul României”

„Solicităm sprijinul României pentru deschiderea piețelor europene pentru toate categoriile de produse moldovenești care nu mai pot intra pe piaţa ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului din Ucraina”, spune Maia Sandu.

În vizita oficială la Chişinău, preşedintele Klaus Iohannis a fost însoţit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Republica Moldova şi Ucraina au fost conectate la reţeaua europeană de energie electrică. Înainte de invazia rusească în Ucraina, cele două ţări erau legate la reţeaua de energie a Rusiei. Autorităţile de la Chişinău vorbesc despre un pas uriaş în direcţia garantării securităţii energetice a Moldovei. Şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a scris, pe Twitter, că Ucraina a devenit membră a Uniunii Energetice Europene. Acesta este primul pas în procesul de aderare a celor două state la piaţa energetică europeană, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private