Sari la conținut

Cseke Attila vrea sancțiuni dure pentru cei care încurajează „vaccinarea la chiuvetă”: „O asemenea fraudare a sistemului nu poate fi permisă”

Ministrul Sănătății

Cseke Attila vrea sancțiuni dure pentru cei care încurajează „vaccinarea la chiuvetă”: „O asemenea fraudare a sistemului nu poate fi permisă”

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, este de părere că „vaccinarea la chiuvetă” este o chestiune de neacceptat, fiind necesară o înăsprire a legislaţiei. Atilla a afirmat în acest sens că nu va accepta o fraudare a sistemului medical.

„Aş vrea să mă refer la chestiune, despre care aş vrea să cer acum date mai precise, dacă există, şi pe care eu o consider ca fiind o chestiune de neacceptat: este vorba de această „vaccinare în chiuvetă” denumită, aşa a intrat deja în limbajul comun. O asemenea fraudare a sistemului nu poate fi permisă. (…)

Nu putem să acceptăm ca alţii, mult mai puţini, dar totuşi unii din acest sistem medical să fraudeze acest sistem şi să contribuie la eliberarea unor certificate prin fraudare fără a fi vaccinate persoane”, a spus, la Ministerul Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Cseke Attila vrea sancțiuni dure pentru cei care încurajează „vaccinarea la chiuvetă”

Ministrul interimar al Sănătăţii, care este şi ministrul Dezvoltării, a ținut să precizeze că este nevoie de o înăsprire a legislaţiei pentru cadrele medicale care fac astfel de lucruri.

„Aici trebuie să facem o analiză rapidă a legislaţiei, pentru că mai mult ca sigur se impune o înăsprire a legislaţiei. Din punctul meu de vedere, oameni care fac asemenea lucruri nu au ce căuta în sistemul medical. În primul rând, pentru că toţi ceilalţi îşi fac treaba zi de zi şi sunt eroii noştri, ai tuturor, care au grijă de semenii lor.

(…) O asemenea atitudine nu poate fi tolerată şi cine are o asemenea atitudine în sistemul medical…

(…) Eu am vorbit despre cei care contribuie la o asemenea fraudare a sistemului şi dacă există o asemenea fraudare a sistemului, categoric se face de cineva din interiorul sistemului, nu se face din afara sistemului. Despre ei am vorbit.

(…) Nu vorbim despre foarte mulţi, probabil, dar nici nu putem să acceptăm acest lucru”, a mai spus Cseke Attila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel