Sari la conținut

Peste 332 de milioane de lei acordați Ministerului Sănătății. Cum și unde vor fi distribuite fondurile?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Astăzi, Ministerul Sănătăţii a primit peste 332 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a finanțarea programelor naționale de sănătate și, de asemenea, pentru a achiziționa medicamentele necesare tratării pacienților COVID.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a explicat unde și cum vor fi distribuie fondurile.

Cu o parte din aceşti bani va fi asigurată, în continuare, finanţarea programelor naţionale de sănătate.

Ministerul Sănătății a primit peste 332 de milioane de lei

„Astăzi, în şedinţa de guvern, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Este vorba despre o sumă de 332,5 milioane de lei, din care Ministerul Sănătății urmează a întreprinde următoarele demersuri – în primul rând, 120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziției de medicamente necesare în contextul pandemic și anume, este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir.

(…) De asemenea, 30 de milioane de lei sunt alocați pentru finanțarea cheltuielilor funcționării centrelor de vaccinare – aici, cu specificația că sumele pe care le-am plătit au acoperit inclusiv cheltuielile funcționării și salariile pentru luna septembrie. Centralizarea datelor se face în fiecare lună, în jurul datei de 15, ceea ce înseamnă că în 17-18 noiembrie vom trimite alocările necesare și pentru plata salariilor la centre de vaccinare pentru luna octombrie.

De asemenea, 30 de milioane de lei pentru suplimentarea achiziționării de tichete de masă acordate persoanelor cu schemă completă de vaccinare – această sumă de 30 de milioane de lei – și 152,5 milioane de lei pentru continuarea programelor naționale de sănătate, din care 26 de milioane de lei pentru achiziționarea următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin gripal în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită, 20 de milioane de lei pentru achiziția unui număr de 36.000 de doze de vaccin anti-HPV 15 milioane de lei pentru achiziționarea a 135.000 de doze de vaccin  hexavalent pentru imunizarea copiilor în primul an de viață, 50 de milioane de lei pentru asigurarea medicamentelor antiretrovirale și antiinfecțioase pentru tratamentul pacienților cu infecție HIV-SIDA, respectiv pentru programul de tuberculoză”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel