luni, septembrie 27, 2021

O actriță de 37 de ani din California a șocat internetul pozându-și trupul chinuit de anorexie. După 10 ani de boală, femeia a slăbit îngrozitor și cântărește acum mai puțin de 20 de kilograme.

În urma

cu zece ani, Rachel Farrokh era o femeie sănătoasă și activă. Totul a început când și-a propus să slăbească două-trei kilograme și să-și definească mai bine abdomenul. Apoi și-a pierdut locul de muncă, a suferit o depresie și totul a scăpat de sub control.

actrita1

Femeia suferă de anorexie nervoasă, o boală psihică ce presupune repulsie față de alimente și pierderea totală a poftei de mâncare. Soțul ei, care s-a lăsat de muncă pentru a avea grijă de ea, spune că Rachel nu se va face bine doar reîncepând să mănânce normal. Dimpotrivă, asta i-ar da peste cap și mai mult metabolismul.

”Am

1,70 metri, sub 20 de kilograme și nu mă mai primește niciun spital. E un singur spital în toată țara care mă poate ajuta, dar șansele mele sunt foarte mici”, spune Rachel.

actrita2

Majoritatea spitalelor nu primesc pacienți cu anorexie într-un stadiu atât de avansat, de teama decesului și a eventualelor probleme juridice ulterioare. Rachel avea nevoie de 100.000 de dolari ca să meargă la unicul spital specializat, la Denver. A strâns de două ori mai mult în doar trei săptămâni, după ce filmulețul ei a devenit viral. Însă banii riscă să nu o ajute prea mult, căci e prea fragilă ca să se

poată deplasa.

Povestea ei, spun specialiștii, trebuie să fie un avertisment pentru toată lumea: obsesia pentru slăbit se poate transforma într-o boală gravă, dacă nu e tratată la timp, cu ajutor medical de specialitate.

Ultimele stiri