Sari la conținut

Cum a reușit Andreea Marin să slăbească 20 de kilograme. Recomandarea medicului: sport, dietă și sex

Andreea Marin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Andreea Marin a alăbit 20 de kilograme

La 49 de ani, Andreea Marin are greutatea din liceu. Dar silueta de invidiat cu care se mândrește acum a obținut-o cu voință și eforturi, pe perioada unui an, în care a slăbit 20 de kilograme.

Andreea Marin a explicat că s-a hotărât să slăbească, din cauza unor probleme de sănătate. Concret, în anumite momente, mai ales seara, nu putea respira.

 „Nu în timpul zilei când sunt în vervă, când sunt agitată, ci seara, la sfârșitul zilei. Seara, când voiam mă puneam să adorm. Era o senzație foarte neplăcută, care mă dusese la anxietate, la atacuri de panică.

Ca să vă închipuiți, vă spun că era o senzație ca aceea de înec, când simți că nu mai ai aer fiind sub apă”, a spus vedeta, în cadrul podcastului moderat de Mihai Morar.

Andreea Marin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recomandarea medicului pentru Andreea Marin: sport, dietă și sex

Momentul conștientizării, însă, s-a întâmplat atunci când a căzut pe stradă, în timpul unor filmări, și a ajuns de urgență la spital.

Un medic cardiolog, pe care-l cunoscuse în urmă cu 20 de ani și care fusese și invitatul său în emisiunea „Surprize, surprize”,  i-a spus franc și fără ocolișuri că se confruntă cu astfel de simptome din cauza greutății.

 „M-am gândit la probleme de inimă, pentru că în familie am un astfel de istoric, tatăl meu a murit de infarct și am ajuns la cardiolog foarte bun care mi-a spus „Știți, noi ne-am întâlnit acum 20 de ani”. Și, acum 20 de ani, zice el, în timp ce mă duce pe un hol și mă suie pe un cântar din ăla cu greutăți, ca pe timpuri, îmi spune: „Acum 20 de ani aveați 20 de kilograme în minus. M-am urcat pe cântar, am făcut un calcul și mi-am dat seama că avea dreptate.

În 20 de ani luasem 19 kilograme. Fiind înaltă, nu-ți dai seama, nu ți se pare o dramă. Crede-mă că mi-a picat fața, nu mi-am dat seama că poate fi o diferență atât de mare. Medicul mi-a spus: sport, dietă și sex. (…) Mi-a spus că nu am nimic la inimă, am făcut niște teste și m-a făcut să înțeleg că corpul meu are o toleranță. M-am apucat de dietă, am slăbit cinci kilograme în prima lună, iar apoi, într-un an, am dat jos alte 15 kilograme. Acum am greutatea din liceu”, a mai spus vedeta.

Metoda prin care vedeta TV a slăbit 20 de kilograme

Vedeta a explicat în mai multe rânduri ce a făcut pentru a slăbi. În primul rând a mers la un nutriționist, la sfatul căruia a renunțat la alimentele bogate în grăsimi și zahăr, dar și la prăjeli, fast food și sosuri.

Vedeta a mărturisit că abia după 6 luni a început să facă sport: aleargă pe bandă acasă, cel puțin o dată pe săptămână și face Pilates, de două ori pe săptămână.

„Nu mănânc după șase seara, mănânc sănătos, fac proceduri corporale, asta în ultimele luni, pentru că atunci când slăbești mult, poți să dai într-o extremă care nu este benefică pentru corp sau pentru piele și fac și mișcare cam de două ori pe săptămână îmi iese, nu mai mult.

Am făcut asta cu ajutorul unei diete corecte și cu ajutorul unui specialist, așa că am mulțumit poate și constituției mele destul de bune.

Am 49 de ani însă, se ține bine bătrânica. Și am grijă să fac mișcare. Nu există secrete cu adevărat. Există până la urmă voință și a fi alături, a accepta alături de tine oameni buni în viața ta, care te învață ceea ce poate că știai odată, dar ai uitat, lecția echilibrului”, spunea vedeta acum câteva săptămâni, într-o emisiune la Antena Stars.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel