joi, ianuarie 27, 2022

Artrita reumatoidă este o afecțiune cauzată de funcționarea necorespunzătoare a sistemului imunitar. Acesta atacă articulațiile, provocând durere, discomfort și inflamație la nivelul articulațiilor, afectând calitatea vieții și starea de bine a pacienților.

Artrita reumatoidă este o afecțiune cronică ce poate fi cauzată atât de factori genetici, cât și de factori de mediu. Dezvoltarea bolii poate fi oprită dacă este depistată în stadii incipiente, însă diagnosticarea poate fi dificilă din cauza evoluției rapide a afecțiunii.

Te-ar mai interesa: Psihicul dărâmă orice BARIERĂ. Medic ATI: „Poate s...

Deși tratamentele medicale au evoluat în ultimii ani, există o serie de obiceiuri care pot ameliora simptomele artritei reumatoide și îmbunătățesc starea de sănătate a pacienților, potrivit Doza de Sănătate.

Obiceiuri sănătoase care ameliorează simptomele artritei reumatoide

Adaptarea dietei alimentare

S-a demonstrat faptul că obiceiurile alimentare corecte duc la beneficii pe termen lung pentru sănătate. Din acest motiv, poți să-ți atenuezi simptomele și să întârzii progresul bolii. Studiile au evidențiat următoarele alimente benefice:

  1. Supe de legume
  2. Ceaiuri medicinale
  3. Pătrunjel
  4. Usturoi
  5. Cartofi copți
  6. Suc de morcovi, sfeclă și țelină

De asemenea, este recomandată o dietă mediteraneană. Acest tip de dietă este bogat în fructe, legume, cereale, pește, leguminoase și ulei de măsline, cu un consum moderat de vin roșu și propune reducerea consumului de carne roșie, aliment ce cauzează inflamație la nivelul întregului organism.

Te-ar mai interesa: Mihai Trăistariu, îngrozit de factura la GAZE: ...

Terapia termică

Terapia termică este un tratament simplu, indicat pacienților care suferă de artrită reumatoidă. Aceasta se poate realiza prin masaj cu uleiuri vegetale (ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale) sau prin aplicarea locală a căldurii cu ajutorul unei perne electrice sau a sticlelor cu apă caldă.

De asemenea, pentru a potența efectele masajului, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de ghimbir în uleiul ales pentru masaj. Ghimbirul are proprietatea de a crește temperatura, fiind un remediu eficient pentru artrita reumatoidă.

Te-ar mai interesa: Vaccinul anti-covid a împărțit lumea în două. Cine...

Consumă alimente fermentate

Persoanele cu poliartrită reumatoidă au adesea și probleme gastrointestinale (în special balonare, greață, durere, arsuri, gaze, constipație, diaree, etc.). S-a constatat că acestea au o microbiotă intestinală diferită, ce poate provoca aceste disconforturi.

Prin urmare, pe lângă îmbunătățirea obiceiurilor alimentare, ar trebui să adaugi și alimente fermentate în dietă. De asemenea, poți opta pentru un supliment probiotic, pe care ar trebui să-l iei pe stomacul gol și separat de alimentele calde.

Te-ar mai interesa: Ce spun unghiile despre sănătatea ta! Indicii care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private