Sari la conținut

Cum arată chilia lui Visarion Alexa unde erau agresate femeile? „Era ticsită cu …”

Din cuprinsul articolului

Preotul Visarion Alexa, slujea la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, iar în stânga bisericii se afla o micuță casă parohială unde mai multe femei au acuzat că au fost supuse unor agresiuni sexuale.

Căsuta mică din lemn din stânga bisericii, avea fotolii, o canapea galbenă, icoane și o bibliotecă.

Chilia a fost dărâmată în 2020, lucru confirmat atât de mărturii, cât și de imaginile din satelit.

„Era o chilie acolo, da. Chilia părintelui Visarion. Era frumușică. Trebuie renovată, trebuie să o renoveze, vedeți că au adus și piatra”, ne spune o enoriașă a „Bisericii dintre blocuri”, așa cum a fost ea denumită într-un reportaj „România, te iubesc” difuzat la PRO TV.

Televiziunea a difuzat, în 2019, episodul „Duhovnicii dintre betoane”, la o săptămână după Paști. Iar echipa de filmare a intrat, alături de Visarion, în încăperea unde au loc multiple acuzații.

„La biserica dintre blocuri, de 15 ani, preotul Visarion Alexa slujește între betoanele orașului. Oamenii îl știu drept «părintele care ascultă». Iar ascultarea se întâmplă în fața altarului și, mai ales, în chiliuța pe care și-a croit-o în spatele bisericii. Un loc în care, de multe ori, îl prind zorile discutând cu oamenii”, introducea PRO TV interviul filmat chiar în chilie.

Cum descriu victimele chilia preotului?

„Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilie, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei?! E normal, mi-am spus.

În chilie erau o canapea mică și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Și-a desfăcut pantalonii și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, țineam gura închisă și dinții încleștați, dar m-a forțat. Se tot freca de mine…

Nu am știut ce să fac, efectiv împietrești… L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii”, a declarat una din victimele agresate pentru Libertatea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel