Categories: Ştiri sănătate

Cum arată chilia lui Visarion Alexa unde erau agresate femeile? „Era ticsită cu …”

Din cuprinsul articolului

Preotul Visarion Alexa, slujea la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, iar în stânga bisericii se afla o micuță casă parohială unde mai multe femei au acuzat că au fost supuse unor agresiuni sexuale.

Căsuta mică din lemn din stânga bisericii, avea fotolii, o canapea galbenă, icoane și o bibliotecă.

Chilia a fost dărâmată în 2020, lucru confirmat atât de mărturii, cât și de imaginile din satelit.

„Era o chilie acolo, da. Chilia părintelui Visarion. Era frumușică. Trebuie renovată, trebuie să o renoveze, vedeți că au adus și piatra”, ne spune o enoriașă a „Bisericii dintre blocuri”, așa cum a fost ea denumită într-un reportaj „România, te iubesc” difuzat la PRO TV.

Televiziunea a difuzat, în 2019, episodul „Duhovnicii dintre betoane”, la o săptămână după Paști. Iar echipa de filmare a intrat, alături de Visarion, în încăperea unde au loc multiple acuzații.

„La biserica dintre blocuri, de 15 ani, preotul Visarion Alexa slujește între betoanele orașului. Oamenii îl știu drept «părintele care ascultă». Iar ascultarea se întâmplă în fața altarului și, mai ales, în chiliuța pe care și-a croit-o în spatele bisericii. Un loc în care, de multe ori, îl prind zorile discutând cu oamenii”, introducea PRO TV interviul filmat chiar în chilie.

Cum descriu victimele chilia preotului?

„Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilie, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei?! E normal, mi-am spus.

În chilie erau o canapea mică și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Și-a desfăcut pantalonii și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, țineam gura închisă și dinții încleștați, dar m-a forțat. Se tot freca de mine…

Nu am știut ce să fac, efectiv împietrești… L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii”, a declarat una din victimele agresate pentru Libertatea.

 

Recent Posts

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din…

36 de minute ago

O nouă terapie revoluționară pentru cancer, disponibilă și în România. Rafila: „Este cea mai mare investiţie destinată pacienţilor oncologici”

O nouă terapie revoluționară pentru cancer va fi disponibilă și în România. Ministrul Sănătăţii, Alexandru…

55 de minute ago

Cum e posibil să primești pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă

Pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă, pare imposibil dar e adevărat,…

o oră ago

Lucrătorii cei mai expuși riscului de a dezvolta astm bronșic. Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional

Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional. O firmă de avocatură specializată…

2 ore ago

AstraZeneca retrage vaccinul anti-covid nivel global. Compania se confruntă cu provocări legale în privința efectelor secundare

AstraZeneca, cel mai mare producător de vaccin COVID-19, a început retragerea globală a Vaxzevria, invocând…

2 ore ago

Citeste si: