Sari la conținut

Cum arată meniul zilnic al unui spital din România? Mâncarea, pregătită în funcție de categoriile bolnavilor

alegere sănătoasă

Multe spitalele din România sunt, din nefericire, recunoscute pentru hrănirea necorespunzătoare a pacienților. În acest sens, un spital distribuie meniul în fiecare zi, pe site, împreună cu fotografiile preparatelor servite. 

Pacienții au nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru a susține nevoile organismului. Aceasta stimulează vindecarea, menține sănătatea organismului și oferă nutrienții necesari.

De aceea, spitalul ar trebui să fie locul cu cea mai potrivită mâncare. Din nefericire, pe parcursul anilor, pacienții au făcut nenumărate sesizări în legătură cu mâncarea din spitale, modul de preparare al acestora și existența unor probleme de igienă.

Pentru a schimba traseul controverselor, un spital din România distribuie în fiecare zi meniul, împreună cu fotografiile preparatelor.

Cum arată meniul zilnic al unui spital din România?

De o săptămână, pe pagina de internet a Spitalului Judeţean Argeş din Piteşti sunt postate zilnic imagini cu felurile de mâncare pregătite pentru pacienţi. Tot pe site-ul spitalului e postat de mai mulţi ani meniul fiecărei zile, scrie Adevărul.

„Decizia a fost luată de doamna manager pentru a se vedea efectiv ce se găteşte şi cum arată mâncarea din spital în fiecare zi. Se respectă absolut toate normele legat de prepararea hranei pentru bolnavi. Este foarte important să fim transparenţi. S-a luat decizia şi pentru a răspunde unor comentarii răuvoitoare. Lista cu meniurile este de mai mulţi ani afişată pe site”, spune Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

De asemenea, pe site-ul Spitalului Județean Argeș, sunt publicate și meniurile zilnice în funcție de categoriile de bolnavi.

Acest lucru facilitează menținerea unui anumit regim alimentar care poate fi necesar în cazul unor afecțiuni și probleme de sănătate.

Meniul pacienților bolnavi de COVID

Iată de exemplu ce vor primi marţi 27 iulie pacienţii internaţi cu SARS-CoV-2. Mic dejun: ceai, brânză vaci, franzelă, unt, gem, salam; dejun: ciorbă de legume cu fulgi ou, fasole verde cu pui, franzelă; cină: macaroane cu brânză vaci şi ceai.

La pacienţii cu probleme cardiace, meniul este următorul: mic dejun- lapte, franzelă, brânză vaci, unt şi gem; dejun: ciorbă de roşii cu fidea, franzelă, legume mexicane cu pui; cină-macaroane cu brânză vaci şi iaurt.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel