luni, iulie 6, 2020

Vitamina D sau vitamina soarelui, asa cum mai este numita, are numeroase beneficii asupra sanatatii. Desi aceasta vitamina este aparent usor de asimilat, mai mult de jumatate din populatia globului se confrunta cu deficit.

Iar lipsa vitaminei D din organism este asociata cu boli de inima, cancer, depresie, afectiuni ale sistemului osos si dureri musculare.

Vitamina D ia nastere din reactia pielii expusa la lumina solara, insa se gaseste si in unele alimente si suplimente. Este numita si vitamina-minune, deoarece ajuta la prevenirea unor boli grave daca este absorbita in cantitatea necesara functionarii optime a organismului.

Citește și:

Daca te intrebi care sunt beneficiile pe care vitamina D le are, afla ca este principalul tau aliat impotriva depresiei. S-a demonstrat stiintific ca aceasta este un ajutor de nadejde in dezvoltarea si functionarea cerebrala, cat si in prevenirea tuturor formelor de cancer sau a altor probleme grave de sanatate.

Principala sursa de vitamina D este soarele, motiv pentru care este recomandat sa stai cel putin 15 minute in lumina zilei, fie ca te plimbi pe strazile orasului, fie ca preferi sa te bucuri de cateva minute de relaxare in parcul preferat.

Citește și:

Poti sa-i asiguri organismului tau necesarul zilnic de vitamine si din alimente. Este recomandat sa consumi somon, macrou, ton, sardine, galbenus de ou, cereale, nuci, mere sau lactate. Daca urmezi un regim strict, poti sa-i asiguri organismului tau necesarul zilnic de vitamina soarelui din tablete, insa iti recomandam sa consulti medicul sau farmacistul inainte sa incepi orice cura de vitamine.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Parteneri