marți, iunie 6, 2023

Lipsa de energie poate fi cauzată de anumite probleme de sănătate și tulburări psihice. Totuși, nivelul energiei este determinat și de stilul de viață, alimentele consumate și chiar de hidratare.

Senzația de letargie și oboseală constantă nu este un simptom care trebuie ignorat. Acesta poate ascunde mai multe probleme de sănătate și trebuie investigat dacă nu pare să aibă o cauză clară.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Totuși, dacă lipsa de energie pare să fie cauzată de un program încărcat poți încerca să obții energie suplimentară cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase.

Ce faci ca să crești nivelul de energie?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie câteva sfaturi care te vor ajuta să alungi oboseala cauzată de programul haotic și nenumăratele activități.

„Te simți constant fără energie? Iar acest lucru nu te lasă să-ți bifezi toate to do-urile dintr-o zi, să-ți duci la bun sfârșit planurile? Iată 6 modalități de a-ți crește în mod natural energia.

Mănâncă curcubeul

Include o mulțime de alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive. Asigură-te că adăugi suficiente proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase la fiecare masă. Da, carbohidrații sunt importanți. Ele sunt sursa de energie numărul 1 a corpului tău. Optează pentru carbohidrați întregi, cum ar fi legumele și cerealele integrale față de carbohidrații rafinați.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...


Gestionează stresul

A fost un an stresant și uneori stresul este inevitabil. Ascultă-ți corpul și încetinește când ai nevoie. Stresul prelungit poate avea un impact asupra sănătății hormonilor, ceea ce poate duce la scăderea energiei, la pierderea în greutate și multe altele.

Împarte-ți sarcinile

Nu este nevoie să faci totul într-o zi. Prioritizează ceea ce trebuie făcut și ceea ce poate aștepta o altă zi.

Înlocuiește cafeaua de dimineață cu matcha

Cafeaua vă poate afecta somnul, hormonii și sănătatea intestinului. Toate sunt importante pentru a vă maximiza energia.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Rămâi hidratată

Lipsa unei hidratări adecvate poate contribui la oboseală.

Mișcă-ți mai mult corpul

Exercițiile fizice sub orice formă te vor ajuta să îți încarci endorfinele și să te vor ajute să te simți mai bine”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private