Sari la conținut

Cum construim și păstrăm gândirea pozitivă?

Gândirea pozitivă. Astăzi, societatea în care trăim, vrea să fim competitivi, rapizi, eficienți, să ne testăm limitele și să le depășim. Trebuie să lungim timpul pentru toate activitățile care se înmulțesc pe zi ce trece.

Aceste lucruri duc la acumularea unei stări de frustrare și de anxietate. În plus, crește cantitatea de stres la care suntem zilnic supuși. Cum ne găsim echilibrul și cum facem să nu fie eliminat de o gândire negativă? Poți afla din articolul de mai jos.

Felul în care reacționezi ca om în fața diferitelor probleme, indiferent de natura lor spune foarte mult despre caracterului acelui om. De exemplu, o personalitate puternică va rezista mult mai ușor, pe când una slabă, va intra ușor într-o stare de depresie. Va eșua fiindcă gândește negativ, este un pesimist înnăscut.

Deși este știut faptul că starea de bine a organismului depinde de echilibrul nostru interior, altfel spus de gândirea pozitivă, uneori uităm acest lucru. Trebuie să reținem că o gândire pozitivă este sinonimă cu starea de bine a întregului organism. Așa ca, nu lăsa stresul să te doboare, fii mai puternică decât el!

Iată câteva reguli care te ajută să gândești pozitiv:

  • Mișcarea. Fă sport, zilnic. Exercițiul fizic este minunat pentru starea de optimă de sănătatea a organismului. Ține la distanță o mulțime de afecțiuni, și în plus, ajută să-ți diminuezi nivelul de risc.
  • Dormi, dormi cât mai mult. Bine, fără a exagera, însă nu uita că deficitul de somn îți va creea o stare de iritabilitate, de nervozitate. Vei fi veșnic obosită. Dimineața în loc să fii plină de energie îți vei dori doar să dormi. Medicii spun că trebuie să dormi minimum 7 ore în fiecare noapte.
  • Nu uita niciodată cine ești! Cu alte cuvinte, atunci când cineva îți vorbește nepotrivit sau îți face o nedreptate, nu pune la suflet. Fii împăcată cu tine. Nu lăsa cuvintele răutăcioase ale celor din jur să te afecteze.
  • Evită să faci comparații. Altfel spus, nu te compara cu nimeni, niciodată. În primul rând comparația nu face decât să aducă un cumul de frustrări. Mulțumește-te cu ceea ce poți, cu ceea ce ești.
  • Ieși cu prietenii, nu te izola. Socializarea este foarte importantă pentru un bun echilibru emoțional. Dar încearcă să stai pe lângă oamenii pozitivi, care te fac să răzi.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel