miercuri, martie 22, 2023

Exercițiu rapid de relaxare. Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan a subliniat în nenumărate ocazii că noi suntem cei care ne îmbolnăvim și tot noi suntem cei care ne putem vindeca, cu ajutorul și cu puterea minții.

Trebuie să acordăm o atenție sporită felului în care vorbim, ce cuvinte și ce gânduri obișnuim să folosim mai des… Sunt ele pozitive, luminoase sau sunt negative, lipsite de orice speranță?

Te-ar mai interesa: STUDIU. Încă un risc în plus pentru copiii care nu...

Prof. Dulcan: „Subconștientul preia ceea ce conștiința îi furnizează în mod repetat și atunci se imprimă subconștientul”

„Noi toți suntem condensări de lumină și lumina domină, în funcție de gândirea noastră pozitivă sau negativă.

Dacă ne încărcăm sufletul, spiritul și mintea numai cu dorință de răzbunare, numai cu ură, atunci corpul nostru spiritual este încărcat numai cu zgură. Învățați să trăiți frumos, să trăiți activ, să nu mai conteze anii din buletin.

În primul rând să învățăm să gândim. Scoateți din dicționar cuvintele care au o semnificație negativă ca îmbătrânesc, sunt bătrân.

Deci totul pleacă de la gândire, în funcție de frecvența cuvintelor și de semnificația lor pozitivă sau negativă. Acel cuvânt pe care îl folosim, mai ales dacă este repetat, acela se transformă în substanță.

Te-ar mai interesa: 7 modalități simple prin care vă puteți desfunda a...

Subconștientul preia ceea ce conștiința îi furnizează în mod repetat și atunci se imprimă subconștientul. El n-are discernământ și indiferent ceea ce gândim, se materializează.

De aceea este extrem de important ceea ce gândim. Până prin anii 2000 nici eu și nici nimeni nu prea știam să dăm valoare”, a declarat profesorul.

Trebuie să ne autoprogramăm pentru sănătate

În cea mai recentă carte a sa, „Calea vindecării- Pace dintre inimă și minte”, scrisă alături de jurnalista Florentina Fântânaru, profesorul Dulcan vorbește despre sănătate și logevitate, atrăgând atenția asupra puterii pe care o au gândurile și emoțiile în vindecare.

Te-ar mai interesa: LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezis...

„Dacă trăiești după un regim considerat în limte normale și deodată te trezești bolnav, atunci putem spune că da, boala începe din minte.

(…) Gândirea pozitivă, programarea la care trebuie să fim atenți în ce direcție mergem, spre șansă sau eșec. Alăturat acestora, este utilă și debarasarea de schemele vechi de gândire, de convingerile vechi.

Dacă știm că activitatea respectivă ne face rău, la ce bun să mai uzăm de ea? Nu poate să vină cineva cu cleștele să ne scoată din creier gândurile rele, negative, e o chestiune de autoeducație”.

Te-ar mai interesa: Formula de calcul care ne ajută să aflăm dacă sunt...

Exercițiu simplu de relaxare. Cum să activezi în doar câteva minute

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan oferă soluții pentru zilele în care ne simțim epuizați și lipsiți de energie. Iată o tehnică simplă de relaxare, care ne ridică din stările de stres și epuizare și ne așează într-un loc plin de energie, în doar câteva minute.

„Așezat într-o poziție comodă, rămâneam într-o totală liniște. După 5-6 minute, se instalează o respirație lentă și profundă. Am sesizat că în timpul de expirație, cu cât este mai profundă și mai prelungită, cu atât senzația de încărcare cu energie este mai prezentă.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic dă verdictul: Ce reguli trebuie să r...

După câteva expirații de acest gen, organismul se simte complet relaxat și devine apt pentru o nouă activitate”, spune Constantin Dulcan.

Echilibrul între inimă și creier, între ceea ce simți și ceea ce vrei să faci, este esențial pentru o viață trăită cu bucurie, pentru că doar prin coordonarea dintre cele două poate fi eliberat hormonul tinereții – dihidroepiandrosteronul.

Calea vindecării este, de fapt, calea întoarcerii spre sine, spre gânduri, emoții și intenții. Este o cale pe care oricine o poate alege.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private