miercuri, decembrie 7, 2022

Cum distruge plămânul Covid-19. Cercetătorii au găsit un posibil motiv pentru care unii pacienți cu Covid-19 suferă simptome de lungă durată chiar și după recuperare.

Cercetătorii, care și-au bazat concluziile pe postmortemurile a 41 de persoane care au cedat bolii, au descoperit că virusul SARS-CoV-2 determină gazdele sale să dezvolte celule anormale.

Celulele au fost găsite în plămâni, potrivit ziarului publicat pe 4 noiembrie de la King’s College din Londra, Regatul Unit și de la Universitatea din Trieste, Italia.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși! ...

Lucrarea publicată de Science Daily și intitulată Investigații ale pacienților decedați cu Covid-19 a arătat posibilele leziuni pulmonare cauzate de virus.

Cum distruge plămânul Covid-19.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Trieste, Italia, au analizat probele de plămâni, inimă, ficat și rinichi ale celor 41 de subiecți.

Rezultatele au arătat leziuni pulmonare extinse în majoritatea cazurilor. Țesuturile din sistemul lor respirator s-au transformat, de asemenea, în material fibrotic.

Constatări distincte

Lucrarea notează că la peste 90 la sută dintre pacienți, au existat două constatări distincte, diferite de alte forme de pneumonie.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Acestea sunt cheaguri de sânge extinse ale arterelor și venelor pulmonare, cunoscute și sub numele de tromboză, iar mai multe celule pulmonare erau anormal de mari, cu multe nuclee care au dus la formarea de celule mari.

Aceasta formare de celule topite (syncytia) se datoreaza proteinei virale spike, pe care virusul o foloseste pentru a intra in celula. Atunci când proteina este prezentă pe suprafața celulelor infectate de virusul Covid-19, aceasta stimulează fuziunea acestora cu alte celule pulmonare normale, care pot fi o cauză a inflamației și a trombozei ”, se arată în studio.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Prof. Mauro Giacca de la British Heart Foundation Center de la King’s College din Londra a descris concluziile ca fiind incitante.

Constatarile indica faptul ca Covid-19 nu este pur si simplu o boala cauzata de moartea celulelor infectate cu virus, dar este probabil consecinta acestor celule anormale care persista pentru perioade lungi de timp in interiorul plamanilor, a spus el.

Oboseala, scurtarea respirației și durerile articulare sunt câteva dintre simptomele pe care pacienții care s-au recuperate, le resimt.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

În plus față de cele două descoperiri unice, cercetătorii au descoperit, de asemenea, persistența pe termen lung a particulelor virale în celulele respiratorii și în celulele care acoperă vasele de sânge.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private