Sari la conținut

Cum este indicat? Să mânânci fructe sau să bei fresh-uri?

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Bananele conțin fibre sănătoase ce reduc pofta de mâncare. Stimulează arderea grăsimilor.

Când vine vorba de freshuri sunt delicioase. Sunt bogate în vitamine, minerale şi toţi doctorii le recomandă. Dacă beau un fresh nu mai trebuie să mânânc legume şi fructe, nu-i aşa? Preşedintele Societăţii Române de Diabet prof. univ. dr. Maria Moța, spune că „fructele şi legumele se mânâncă nu se beau”.

Cu toate acestea, nutriţionistul nu interzice consumul de freshuri ci trebuie să avem grijă la cantitate  200 ml de suc proaspăt este suficient. „Sucurile trebuie să fie o plăcere, nu o necesitate” adaugă ea explicând că trebuie să ne hidratăm cu apă şi nu cu suc.

„Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem și de fibrele alimentare, care au rol atât de bun, au un rol extrem de complex. Atât metabolic, încetinesc absorbția hidraților de carbon și nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipația, previn cancerul de colon” declară Dr. Moţa pentru Agerpres.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel