duminică, februarie 28, 2021

In asteptarea primilor fulgi de nea si noilor aventuri pe partie, frigul si temperaturile scazute isi pun amprenta pe tenul nostru. Pielea uscata si deshidratata este cea mai comuna problema in aceasta perioada, asa ca pentru a te bucura cu adevarat de iarna trebuie sa ii acorzi o atentie sporita tenului tau. 

”Intr-adevar anotimpurile reci aduc cu sine si o schimbare de ingrijire a necesitatilor pielii. Frigul are un efect vasoconstrictor, mai exact strangerea in dimensiune a vaselor pentru a pastra temperatura ridicata la nivel corpului. Cand afara temperaturile sunt scazute, circulatia la nivelul pielii este mai lenta ceea ce impiedica o buna oxigenare si hranire a tesuturilor. In acelasi timp frigul determina chiar si inghetarea apei in tesuturile superficiale si uneori pielea se poate crapa. Aceste fisuri usturatoare ale pielii nu fac altceva decat sa o expuna si mai mult frigului si ii potenteaza fragilitatea”, explica dr. Andreea Iftimie, medic estetician. 

2 tratamente pentru o piele hidratata iarna

Pentru a contracara efectele vasoconstrictiei si a produce vasodilatatie o terapie excelenta este Redensity, care redensifica pielea si aduce multa hidratare si luminozitate asupra tenului. Redensity este un tratament minim invaziv, care contine o cantitate foarte mare dintr-un tip special de acid hialuronic, care atrage molecule de apa si astfel se produce o hidratare foarte intensa a pielii. Dupa tratament pielea este mult mai bine hidratata, mai luminoasa, mai ferma si cu un aspect general mult imbunatatit/ intinerit. Redensity actioneaza eficient asupra ridurilor superficiale si profunde chiar de la prima folosire, fiind un produs unic aflat la granita dintre fillere si mezoterapie, care contine un acid hialuronic special alaturi de un complex dermorestructurant compus din vitamine, minerale si antioxidanti, care recreaza calitatile unui ten tanar si anume redensifica pielea si ii reda capacitatea de stralucire.

”O sedinta de injectare dureaza intre 15 si 30 de minute. Injectarea se face in 3 sedinte la interval de 3 saptamani. Efectul de lunga durata al Redensity creste odata cu numarul de sedinte, tratamentul fiind recomandat de doua ori pe an”, puncteaza dr. Andreea Iftimie.

O alta terapie la fel de indicata iarne este utilizarea dispozitivului Dermapen, prin care se induce formarea de colagen in piele, care este o protectie extraordinara in fata intemperiilor. In acest tratament se foloseste un dispozitiv care seamana cu un stilou, Dermapen, care are un manunchi de ace scurte si subtiri, care intra si ies in piele cu o anumita viteza, la o anumita profunzime, iar aceasta stimulare in timp creste productia de fibre de colagen. Aceasta terapie este recomandata sa fie realizata intre 4 si 8 saptamani, iar rezultatul apare dupa fiecare sedinta si se observa cu ochiul liber cum pielea devine mai consistenta.

”Daca pana acum alternativele moderne de reintinerire a pielii s-au dovedit aproape inaccesibile pentru o buna parte a populatiei, Dermapen se adreseaza exact acestei categorii, tratamentele situandu-se la un sfert din pret. In plus avantajul Dermapen fata de alte dispozitive cu role si ace consta in posibilitatea de a regla viteza si adancimimea la care sunt introduse acele, mai putine urme pe piele si o recuperare rapida”, adauga dr. Andreea Iftimie.

Ultimele stiri

Parteneri