duminică, iunie 13, 2021

Deşi la prima vedere, răcealaşi gripa au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă. Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea

acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp  măsurile corecte de combatere şi diminuare a simptomelor.

 

Principalul mod de diferenţiere a răcelii şi gripei constă în faptul că cea dintâi afectează pe o durată mai scurtă şi într- un mod mai puţin agresiv organismul decât gripa, care are o durată de manifestare lungă şi poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort susţinut de a lupta împotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusă în pericol.

 

De foarte multe ori, tusea, strănutul sau durerile

în gât nu ne pot indica decisiv dacă este vorba despre o gripă sau o simplă răceală. Totuşi, principalele simptome care fac diferenţa între cele două afecţiuni sunt:

 

 • În cazul răcelii – aceasta debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistentei mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.

 

 • În cazul gripei – debutul este brusc şi violent. Febră, de 39 – 40 de grade, este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap,

  dureri oculare şi roşu în gât.  Febra poate dura de la 3 până la 5 zile. Tusea este şi ea prezenta şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.

 

În afară de contextul simptomatologic, diferenţele dintre cele

două tipuri de afecţiuni se extind şi la circumstanţele exterioare organismului:

 

 • Răceala şi gripa sunt provocate de factori distincţi – astfel, răceala este cel mai adesea determinată de rinovirusuri, care afectează nasul, gâtul sau căile respiratorii superioare. Acestea sunt mai puţin puternice decât virusul gripal, care poate proveni în urma unor epidemii.

 

 • Perioada anului în care ne aflăm – de obicei, răceala poate fi contactată pe tot parcursul anului, în special vara. Gripa, în schimb, este mult mai des întâlnită în intervalul noiembrie –

  februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.

 

Deşi tratamentele prescrise se diferenţiază conform simptomelor pacientului, tipului de infecţie respiratorie şi în funcţie de modul în care tusea se manifestă,  toate  tipurile de terapie  trebuie să acţioneze în mod esenţial ca un antispatic, un antiinflamator pentru căile respiratorii şi un emolient pentru fluidizarea secreţiilor nazale.

Metoda naturista care indeplineste toate aceste proprietati datorita componentelor sale naturale, este Septusin de la Ropharma. Acesta are o actiune puternic curativa pentru toate afectiunile asociate cailor respiratorii: bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astm bronsic sau pneumonii si are in componenta ingrediente naturale cu actiune specifica:

 • uleiul de eucalipt are efect antiinflamator, antimicrobian, analgezic şi de stimulare a sistemului imunitar;
 • rădăcină de lemn dulce are o acţiune expectorant, antispastica şi antiinflamatoare;
 • uleiul de mentol  este eficient în creşterea anticorpilor din organism şi combaterea infecţiilor, ajuta la reducerea febrei, are efect antispatic, antiinflamator şi de calmare a tuşei.

Ultimele stiri

Parteneri