vineri, august 19, 2022

Ce se întâmplă dacă mănânci constant carne la grătar? Cum alegem și cum preparăm carnea? Cu ce o asociem? Câtă ne permitem să mâncăm?” Iată ce a spus nutriționistul Cristian Mărgărit!

Cum gătim carnea și ce punem lângă? Iată ce a spus nutriționistul Cristian Mărgărit!

„Știm că excesul de carne și prepararea la grătar nu sunt chiar cele mai sănătoase alegeri. Pe lângă un bun control al cantităților și al temperaturilor de gătit este important și ce punem lângă această friptură. (…)

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Marinarea cărnii (cu marinada preferată) reduce formarea de compuși toxici atunci când o gătim. Apoi am sigilat-o în tigaia de ceramică (se mai spune că “i se dă o față”), fără să o ard. Astfel sucurile din carne vor rămâne înăutru, pentru frăgezime. Apoi am dat-o la cuptor 10 minute la 140 de grade.

Eu prefer temperaturi mai mici, chiar dacă timpul de expunere va fi mai mare. (…) Deci o carne bine făcută, dar din care nu curge “sânge” și nici nu este arsă. Ideal, zic eu.

După cuptor se lasă 5-6 minute să se “odihnească” și apoi e tăiată felii și pusă în sau lângă salată. Fac asta pentru că prefer să elimin grăsimea care este în plus, ea mi-a folosit la gătit, dar acum nu am nevoie de acele calorii”, a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe blogul său.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...


Câtă carne poți mânca?

„Câtă carne poți mânca? Această cantitate este individuală. Teoriile sunt una, practica este altceva. Din punctul meu de vedere, o persoană care face sport (și are nevoie de mai multe proteine) poate mânca de la 50-70g de carne pe zi (o femeie mai mică) până la 200-250g (un bărbat mai mare). În medie 100-150g, care nu ar trebui să devină un pericol pentru sănătate dacă este gătită corect și asociată cu multă salată, oțet balsamic și legume”, a explicat nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Mănânci pește zilnic? Te-ai întrebat dacă este sau nu sănătos acest obicei? Iată ce a spus nutriționistul Cristian Mărgărit.

„Consumul peștelui are mult mai multe beneficii decât dezavantaje. Eu sunt un consumator constant de ton la conservă. Mi-am făcut analizele, mai exact toxicologia. Eram cu mercurul de zece ori sub limita minimă, eu fiind consumator aproape zilnic de ton. (…) Dacă cumperi pește, trebuie să știi de unde a fost pescuit”, a zis Cristian Mărgărit, într-un interviu.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Cristian Mărgătit este un susținător al vieții sănătoase și a tot ceea ce implică: nutriție, dietă, sport, relaxare și pentru asta alocă zilnic timp pentru documentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private