Sari la conținut

Cum încetinești procesul natural de îmbătrânire? Secretul pe care puțini îl știu

Din cuprinsul articolului

Multe persoane se tem de trecerea timpului. Aceasta poate lăsa urme asupra rganismului, atât intern cât și extern. Cu toate acestea, procesul naturald e îmbătrânire poate fi ușor încetinit dacă știi ce să faci.

Foarte multe persoane care aratăg grozav chiar și la 80 de ani au un singur lcuru în comun: stilul de viață sănătos. Acesta este baza unui organism sănătos și puternic.

Dintre toate alimentele, unul este recomandat pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Iată ce trebuie să consumi!

Potrivit cercetătorilor, oamenii care consumă în mod regulat ciuperci se simt mult mai tineri. Ergotioneina şi glutationul din ciuperci neutralizează celulele deteriorate şi previne dezvoltarea cancerului şi a bolilor cardiovasculare, precum şi Alzheimer.

Ciupercile = Longevitate

ciuperci

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie de ce este recomandat să consumi ciuperci și cum pot ajuta acestea organismul.

„Știți vorba aceea care spune “crești ca o ciupercă după ploaie”? E similară cu modelul de creștere al lui Făt-Frumos, la fiecare 24 ore ciupercile chiar își dublează volumul.
Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.

Plus-uri:

-produs eminamente dietetic, cu peste 90% apă, multe fibre și puține calorii (10cal/100g)
-bogate în minerale, mai ales potasiu (efect diuretic) și seleniu
-ciupercile au concentrația maximă de vitamine B din regnul vegetal- 100g acoperă 30-40% din doza zilnică de vit. B3 și B5

Minus-uri:

-deși se spune că sunt bogate în proteine, mai mult gustul ne duce cu gândul la carne- conțin 3-4% proteine, față de 20-24% în carne.
-pot da indigestie

Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată- ciupercile absorb uleiul precum un burete.
P. S. Ciupercile nu se spală, e suficient să le curățați de coaja subțire care le acoperă”, scrie Mihaela Bilic.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel