duminică, octombrie 2, 2022

Părul cu tendință de îngrășare are nevoie de o îngrijire specială, pentru a-l menține sănătos și curat. Glandele sebacee, responsabile pentru secreția de sebum, pot suferi schimbări, producând mai mult sebum decât părul tău are nevoie. Iată ce poți face în această circumstanță și cum îți poți îngriji părul, astfel încât să rămână curat pentru mai mult timp!

Glandele sebacee sunt responsibile pentru sănătatea și frumusețea părului tău. Acestea secretă sebumul, care protejează firul de păr și rădăcina acestuia de factorii externi ai mediului. Părul cu tendință de îngrășare este rezultatul unei hiperproducții de sebum, care lasă părul încărcat și murdar, chiar și după puțin timp de la spălare.

De aceea, părul cu tendință de îngrășare are nevoie de o rutină specială de îngrijire. Pentru a-ți menține părul curat pentru mai mult timp, este foarte important să cunoști ce factori pot influența secreția de sebum în exces. Igiena necorespunzătoare, transpirația abundentă, alimentația, factorii externi și utilizarea produslor de curățare se află printre cauzele unui păr gras.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

Cum îngrijești părul cu tendință de îngrășare?

Asigură-e că produsele de îngrijire alese se potrivesc tipului de păr

De multe ori, persoanele care au părul gras aleg produse destinate părului uscat sau normal. Aceste produse au în compoziția lor substanțe care hrănesc părul și îl hidratează, lucru care încarcă și mai mult părul cu tendință de îngrășare.

Pentru părul gras, specialiștii recomandă să cauți un produs care să fie destinat nevoilor părului tău și care să regleze secreția de sebum.

Nu îl spăla foarte des

În ciuda controverselor, spălarea frecventă a părului poate înrăutăți secreția de sebum. Este indicat să îl speli odată la două zile, maximum. Spălarea frecventă poate crește producția de sebum, iar părul tău se poate îngrășa mult mai repede.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Ai grijă la temperatura apei

Deși apa fierbinte facilitează curățarea impurităților, poate fi un factor ce determină creșterea producției de sebum. Apa călduță este cea mai potrivită pentru acest tip de păr. De asemenea, specialiștii recomandă să folosești apa rece pentru ultimele clătiri, pentru a sigila cuticulele părului.

Acordă atenție modului în care aplici produsele

În timpul spălării, șamponul ar trebui să fie masat delicat, cu ajutorul degetelor, pe toată suprafața scalpului. Cantitatea este importantă și, cu toate că poate varia în funcție de lungimea părului, acesta nu ar trebui să fie folosit în exces. Nu uita că balsamul de păr se aplică numai de la jumătatea lungimii în jos, către vârfuri. Nu îl aplica niciodată la rădăcină.

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private