sâmbătă, mai 21, 2022

Primii ani de viață sunt decisivi pentru sănătatea organismului și dezvoltarea armonioasă a copiilor. Astfel, un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat este esențial.

Alimentația este o parte foarte importantă a stilului de viață adoptat. În primii ani, introducerea treptată a grupelor de mâncare și diversificarea sunt principalele scopuri.

Dezvoltarea întregului organism depinde de alimentație și odihnă. Iată care sunt câteva alimente care nu trebuie să lipsească niciodată din meniul copiilor.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Alimente pentru sistemul imunitar al copiilor

Potrivit DC Medical, dezvoltarea sistemului medical este susținută de următoarele alimente, mai ales în primii ani de viață.

Ouă

Sunt pline de nutrienți, minerale precum seleniul pentru a menține inima, mușchii și pielea sănătoase și vitamine precum A, B2 (riboflavina) care sunt esențiale pentru creștere și dezvoltare, D pentru a asigura absorbția calciului și dezvoltarea oaselor și K pentru a îmbunătăți coagularea sângelui. factori.

Legume

Este important să vă asigurați că îi inoculați celui mic un comportament sănătos atunci când vine vorba de consumul de legume. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fibre și minerale precum fier și zinc.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

Probiotice

Cașul ajută la întărirea intestinului dar și la creșterea aportului de Vitamina B12 din probiotice, bacteriile bune care luptă și opresc colonizarea bacteriilor rele în stomac astfel, întărind imunitatea. Includeți caș sub orice formă – caș simplu, iaurt cu fructe sau raita de legume.

Fructe uscate, nuci și semințe

Migdalele, nucile, caju, smochinele, stafidele și caisele sunt bogate în nutrienți precum acizii grași esențiali și omega-3, care întăresc imunitatea și ajută la dezvoltarea creierului. Adăugați nuci sau pulberi de nuci în supe și preparate de orez.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...

Curcumă

Turmericul conține un compus numit curcumină care are proprietăți antiinflamatorii. Rapoartele au arătat efectele benefice împotriva alergiei, astmului și a diferitelor alte afecțiuni. Consumul de lapte de turmeric este preferat pentru copii, mai degrabă decât produsele lactate comerciale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private