Sari la conținut

Semne că ai în corp prea multe toxine

Ce se intampla in corpul nostru cand plangem
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Un renumit om de știință spune ce se întâmplă cu noi atunci când plângem

Ești perfect sănătoasă sau cel puțin așa vrei să crezi. Mai mult, nu te supără nimic, nu ai nicio durere palpabilă. Și, totuși, parcă simți că ceva nu funcționează cum trebuie în corpul tău. Răcești des, ești mereu obosită, ai cearcăne adânci și culmea, părul tău sănătos începe să cadă vertiginos? Mergi la medic pentru investigații! 

Acestea pot fi semnale de alarmă că ceva se petrece în organismul tău și nu e ok. Practic, organismul tău este suprasolicitat și plin de toxine. De vină este stresul acumulat, somnul tot mai puțin, mâncatul haotic și aproape nesănătos, poluarea, hrană plină de alimente intens procesate, grăsimi, dulciuri zilnic, lipsa mișcării sau fumatul. Medicii spun că un asemenea stil de viață duce la acumularea de toxine în corp care fac, ca în timp, corpul să se îmbolnăvească.

Desigur, organismul tău are propriile mijloace prin care elimină toxinele însă uneori, nu reușește pe deplin. Iar atunci când toxinele se adună, iar ficatul, rinichii, plămânii și pielea nu le pot elimina, apare boala. Și mai grav este faptul că uneori, toxinele pot ajunge în sânge. Iar de aici până la apariția bolilor cardiovasculare sau la boli degenerative mai este un singur pas.

În primul rând trebuie spus că eliminarea toxinelor înseamnă parcurgerea a 3 etape: curățarea colonului, detoxifierea ficatului, purificarea sângelui.

Iată care sunt semnele prezenței toxinelor în corpul tău:

  • Ești mereu obosită. Nu scapi de senzația acută de epuizare deși dormi 8 ore pe noapte.
  • Ai o senzația puternică de irascibilitate, te enervezi ușor și ai dureri de cap.
  • Transpirații urât mirositoare.
  • Ai probleme legate de constipație, balonare, flatulență.
  • Ai o poftă tot mai mare de dulciuri.
  • Nu prea te poți concentra dar și stări depresive.
  • Apare acneea.
  • Ai unele alergii pe care înainte nu le aveai.
  • Răcești des, iar organismul tău nu prea face față în lupta cu infecțiile virale sau bacteriene. Adică, sistemul imunitar este slăbit.

Dacă te regăsești într-o asemenea situație, ar trebuie să mergi la medic să faci un set de analize la sânge. În acelaști timp, acasă, începe și tu o cură de detoxifiere a organismului. De exemplu, începe cu dieta. Nu mai mânca alimente procesate, alimente bogate în grăsimi sau dulciuri. Renunța o vreme la cafea și exclude complet alcoolul. Elimină alimentele de origine animală, făinoasele. Consumă fructe și legume. Cât poți de mult. Și, foarte important, bea apă.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel