vineri, ianuarie 27, 2023

Ești perfect sănătoasă sau cel puțin așa vrei să crezi. Mai mult, nu te supără nimic, nu ai nicio durere palpabilă. Și, totuși, parcă simți că ceva nu funcționează cum trebuie în corpul tău. Răcești des, ești mereu obosită, ai cearcăne adânci și culmea, părul tău sănătos începe să cadă vertiginos? Mergi la medic pentru investigații! 

Acestea pot fi semnale de alarmă că ceva se petrece în organismul tău și nu e ok. Practic, organismul tău este suprasolicitat și plin de toxine. De vină este stresul acumulat, somnul tot mai puțin, mâncatul haotic și aproape nesănătos, poluarea, hrană plină de alimente intens procesate, grăsimi, dulciuri zilnic, lipsa mișcării sau fumatul. Medicii spun că un asemenea stil de viață duce la acumularea de toxine în corp care fac, ca în timp, corpul să se îmbolnăvească.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: cinci tipuri de dureri corpora...

Desigur, organismul tău are propriile mijloace prin care elimină toxinele însă uneori, nu reușește pe deplin. Iar atunci când toxinele se adună, iar ficatul, rinichii, plămânii și pielea nu le pot elimina, apare boala. Și mai grav este faptul că uneori, toxinele pot ajunge în sânge. Iar de aici până la apariția bolilor cardiovasculare sau la boli degenerative mai este un singur pas.

În primul rând trebuie spus că eliminarea toxinelor înseamnă parcurgerea a 3 etape: curățarea colonului, detoxifierea ficatului, purificarea sângelui.

Iată care sunt semnele prezenței toxinelor în corpul tău:

Te-ar mai interesa: Cele patru stadii de osteoporoză. Ce se întâmplă c...

  • Ești mereu obosită. Nu scapi de senzația acută de epuizare deși dormi 8 ore pe noapte.
  • Ai o senzația puternică de irascibilitate, te enervezi ușor și ai dureri de cap.
  • Transpirații urât mirositoare.
  • Ai probleme legate de constipație, balonare, flatulență.
  • Ai o poftă tot mai mare de dulciuri.
  • Nu prea te poți concentra dar și stări depresive.
  • Apare acneea.
  • Ai unele alergii pe care înainte nu le aveai.
  • Răcești des, iar organismul tău nu prea face față în lupta cu infecțiile virale sau bacteriene. Adică, sistemul imunitar este slăbit.

Dacă te regăsești într-o asemenea situație, ar trebuie să mergi la medic să faci un set de analize la sânge. În acelaști timp, acasă, începe și tu o cură de detoxifiere a organismului. De exemplu, începe cu dieta. Nu mai mânca alimente procesate, alimente bogate în grăsimi sau dulciuri. Renunța o vreme la cafea și exclude complet alcoolul. Elimină alimentele de origine animală, făinoasele. Consumă fructe și legume. Cât poți de mult. Și, foarte important, bea apă.

Te-ar mai interesa: Boala de plămâni gravă care face ravagii printre c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private