sâmbătă, august 20, 2022

Procesul de slăbire poate fi unul dificil. Disciplina și motivația sunt două elemente esențiale pentru obținerea celor mai bune rezultate. În lipsa acestora, eforturile depuse nu vor oferi efecte pe măsura așteptărilor.

Majoritatea persoanelor care își doresc să slăbească încep acest proces cu entuziasm. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, motivația scade iar rezultatele se obțin din ce în ce mai greu. Iată ce poți face pentru a-ți menține entuziasmul, motivația și disciplina!

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Menținerea motivației în procesul de slăbire

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care sunt secretele menținerii motivației în procesul de slăbire.

6 sfaturi pentru motivația pe termen lung în proceul de slăbire 

Cercetările au descoperit în repetate rânduri că persoanele cărora nu le place corpul lor sunt mai puțîn susceptibile de a pierde în greutate, deoarece cel mai probabil se vor angaja într-un comportament de auto-sabotare. Îmbunătățirea opinei asupra imaginii corpului vă poate ajuta să pierdeți mai mult în greutate și să vă mențineți pierderea în greutate. Mai mult, persoanele care au o imagine corporală mai bună sunt mai predispuse să aleagă o dietă pe care o pot susține, deoarece se simt instinctiv când pun prea multă presiune asupra lor.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...


Evitarea cumpărării de sucuri, dulciuri, ciocolată, chipsuri, biscuiți și produse de patiserie este un bun început. Dacă nu le aveți prin casă, există mai puține șanse să vă auto-sabotați procesul.


Este, de asemenea, normal să ai zile în care te simți nemotivat sau când te întrebi ce rost au toate astea. Nimeni nu este 100% motivat tot timpul și nici nu trebuie să fim un balon de entuziasm și pozitivitate.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...


Alegeți obiective săptămânale, cum ar fi pierderea cu 1% din greutatea corpului, consumul de mai multe legume sau exercițiile fizice și somnul, apoi felicitați-vă pe măsură ce le atingeți.


Cercetările au descoperit că persoanele care își urmăresc consumul de alimente au mai multe șanse să piardă în greutate și să își mențînă pierderea în greutate. Cu toate acestea, pentru a ține corect un jurnal alimentar, trebuie să urmăriți tot ceea ce mâncați. Cel mai simplu mod de a „contabiliza” fiecare masă este de a face fotografii cu tot ceea ce mănânci. De asemenea, vă puteți înregistra emoțiile în jurnalul dvs. alimentar. Vă poate ajuta să identificați anumite declanșatoare ale supraalimentării și vă poate ajuta să gășiți modalități mai sănătoase de a face față.

Te-ar mai interesa: Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din...


În loc să vă excludeți cu totul alimentele preferate, fiți un cumpărător cumpătat. Cumpărați o prăjitură în loc de o cutie sau o porție mică de bomboane din coșurile vrac în loc de o cutie. Cheia este moderația, o masă sau două în fiecare săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a vă menține mulțumiți și aliniați la dieta de slăbit”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private