joi, august 18, 2022

Procesul de slăbire poate fi unul foarte dificil atunci când lipsește disciplina. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să faci un plan detaliat zilnic ce include alimentația, odihna și antrenamentul fizic.

De asemenea, cele 3 elemente necesită adaptarea la nevoile individuale ale organismului tău. Fiecare persoană are un corp diferit și, implicit, nevoi diferite. De aceea, experții în nutriție și fitness susțin că cel mai bun plan de slăbire este cel conceput special pentru organismul tău.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Adesea, dietele populare provoacă dezechilibre și carențe în organism. Deși acestea pot elimina câteva kilograme în plus, nu sunt cele mai sănătoase variante.

Disciplina, elementul cheie în procesul de slăbire

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie un mic ghid de planificare a procesului de slăbire, care se bazează pe disciplină și obținerea celor mai bune rezultate.

„Când începi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi psihic pentru ce urmează şi să ai totul foarte bine planificat. Meniul, antrenamentele, orele de odihnă şi felul în care programul tău zilnic este organizat, totul te ajută să rămâi disciplinată. Dar de unde începi? Iată câteva #tipsandtricks care te pot ajuta:

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Setează-ţi priorităţile!

Învaţă să te pui pe primul loc. Trebuie să simţi, în primul rând, că tot ceea ce faci, faci pentru tine, că să te simţi bine în pielea ta. Învaţă să refuzi politicos prăjiturile, îngheţatele şi momelile prietenilor sau rudelor, atunci când te afli în oraş. Nimeni nu se vă supăra pe tine că vrei să arăţi bine.

Cât trebuie să dureze?

Practic, toată viaţa trebuie să fii atentă la ce mănânci, că să arăţi cum îţi doreşți. Pentru început, realizează că trebuie să îţi planifici dieta pe minimum trei luni de acum încolo. Nu te aştepta să slăbeşți 20kg într-o lună. Este fizic imposibil să slăbeşți atâtea kilograme în mod sănătos şi într-un timp atât de scurt.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Stabileşte-ţi obiective realizabile!

Numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, rochiţele în care vrei să încapi, costumul de baie în care vrei să umbli pe plajă nestingherită. Toate trebuie să fie obiective realizabile. Începutul este, de cele mai multe ori, uşor. Eşți foarte hotărâtă şi motivată. Cel mai greu este când deja începi să vezi rezultate, dar totuşi ţi se pare că mai ai foarte mult până să atingi obiectivul tău.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Jurnal de dietă şi antrenament.

Notează-ţi zilnic, într-un jurnal, ce mănânci şi în ce cantităţi. Scrie, de asemenea, ce tip de antrenament ai efectuat în fiecare zi, fie că este vorba de mers alert 30 minute, o oră la sală sau că ai înotat 20 de bazine. În felul acesta, îţi poţi urmări evoluţia şi poţi vedea, de la o zi la alta, cum te-ai educat ‘în ale stilului de viață sănătos”, recomandă Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private