duminică, ianuarie 29, 2023

Dieta săracă în carbohidrați nu trebuie să fie restrictivă. Vă puteți bucura de multe plăceri, cum ar fi vinul. Doar că trebuie să știți care sunt sortimentele sărace în carbohidrați.

Este păcat să nu ne bucurăm de magia și finețea unui pahar cu vin. Vinul a fost lăsat pentru a fi savurat. Însă uneori, mai ales în cazul doamnelor, teama de a se îngrășa le poate ține departe de această băutură fascinantă.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Trebuie să știți că există și vinuri low carb, adică acele sortimente care nu cresc indicele glicemic.

Un conținut mai mare de alcool înseamnă mai multe calorii, dar mai puțin zahăr. Poate fi derutant. Cu toții am învățat că alcoolul este o zaharidă.

Așadar, dacă e vorba de mult alcool, înseamnă și mai mult zahăr? Nu chiar! Vinurile cu o mai mare concentrație de alcool sunt cele mai vechi, care au fermentat mai mult. Asta înseamnă că organismele microscopice consumă mai multă fructoză și glucoză din struguri, potrivit LowCarbYum.com.

Deci nu vă lăsați păcăliți de numărul de calorii, dacă vă interesează carbohidrații și ați ales o viață low carb.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

Vă îngrijorează carbohidrații din vinul dumneavoastră? Alegeți unul cu aproximativ 15% concentrație de alcool. Care sunt cele mai bune alegeri de vin cu mai puțini carbohidrați:

Chianti, Merlot, Cabernet, Sauvignon, Pinot Grigio, Sangiovese, Shiraz.

Dacă doriți un vin low carb, cea mai bună alegere este un roșu sec. Nu numai că este sărac în carbohidrați, dar are și o sumedenie de beneficii pentru sănătate, fiind mult mai apreciat de medici decât vinul alb.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Vinul roșu sec previne bolile cardiovasculare, chiar și cancerul, potrivit unui studiu. Un vin sec conține puțin zahăr, până în 10 gr per litru. Sunt multe care au doar 5 grame de zahăr la un litru. Cu cât este mai sec, cu atât mai sărac în zahăr este.

Un alt criteriu, nu cumpărați vinuri ieftine. Cu cât este mai ieftin un vin, cu atât mai mult zahăr reziduual are.

Dacă sunteți pe regim low carb, căutați produse de calitate, cu o concentrație de alcool între 13 și 17%.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Chiar și în cazul unui regim sărac în carbohidrați, se poate ajusta meniul în așa fel încât să vă bucurați în fiecare seară de un pahar. Doar că atenție când vă întocmiți mesele zilnice și cum alegeți vinul.

Cheers! Noroc! Cin-cin!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private