Sari la conținut

Cum ne este sănătatea influențată de tehnologie

Cum ne este sănătatea influențată de tehnologie

Cum ne este sănătatea influențată de tehnologie

Unsplash

Medicina ultimului secol a fost martoră unei evoluții extreme atât în ceea ce privește tratamentele cât și în ceea ce privește aparatura folosită sau modul de diagnosticare a anumitor boli ce în trecut erau considerate mortale.

Datorită acestor dezvoltări continue în domeniul medicinei tot mai multe clinici, atât de stat cât și private, au început să se modernizeze reușind astfel să ofere cele mai bune servicii în cel mai scurt timp posibil.

În ultimii ani, tehnologia, fie că vorbim de computere performante sau telefoane de ultimă generație, a devenit o parte importantă și integrantă din viața noastră. Astfel că site-uri ce oferă consultanță în ceea ce privește gadget-urile au devenit indispensabile consumatorului de rând care este nefamiliarizat cu toate detaliile sau diferențele dintre anumite firme sau modele de produse.

Totuși, cum ne influențează tehnologia viața de zi cu zi sau mai important, cum ne influențează tehnologia sănătatea?

După cum am menționat mai sus, evoluția tehnologică a adus extrem de multe beneficii umanității dar, pe de altă parte a adus și un nou val complet  de probleme.

Durerile cronice de spate, de umeri sau chiar și slăbirea vederii pot fi legate într-un fel sau altul de folosirea intensă a dispozitivelor electronice.

O postură greșită în fața computerului sau atunci când folosim telefonul poate produce efecte nedorite pe termen lung, de aceea specialiștii recomandă folosirea scaunelor speciale sau educarea unei posturi corecte a spatelui. De asemenea, este recomandat să nu folosim excesiv ecranele cu lumină albastră deoarece ne pot distruge vederea într-un ritm mult mai rapid decât dacă nu am fi expuși acestei lumini.

Cum ne este sănătatea influențată de tehnologie

Unsplash

Un exemplu în schimbarea modului nostru de viață, de la ieșiri constante și nevoia de a circula pentru îndeplinirea oricărei dorințe, la o viață extrem de sedentară ce se învârte în jurul propriei locuințe este reprezentat de site-urile de socializare.

Odată cu apariția acestora, nevoia de a ieși în oraș pentru a te întâlni cu membrii ai familiei sau prieteni, a dispărut, aceștia fiind în același timp mult mai aproape de tine datorită site-urilor și aplicațiilor de socializare dar totodată și mai departe deoarece contactul fizic tinde să dispară tot mai mult  datorită acelorași surse.

NetBet pariuri online este un alt exemplu de afacere care a investit în domenii online pentru a facilita utilizarea serviciilor oferite de această companie.

Fie că vorbim de jocuri, socializare, cumpărături sau orice alt serviciu ce poate fi înlocuit în mediul online, putem spune că disponibilitatea acestora la doar câteva clickuri distanță încurajează atât sedentarismul cât și o viață lipsită de mișcare sau atenție oferită bunăstării noastre generale.

În concluzie, cu toate că dezvoltarea și expansiunea tehnologiei are și părți bune atunci când vorbim de medicină, transport sau doar modalități de ușurare a vieții de zi cu zi, putem spune că există și părți negative ale aceste dezvoltări accelerate.

Viața noastră devine tot mai sedentară, problemele de sănătate poate că sunt mai ușor de remediat comparativ cu ultimul secol, dar acestea apar la vârste tot mai fragede și în forme mai accentuate decât în trecut. Găsirea unui echilibru între o viață sănătoasă și avantajele oferite de tehnologie trebuie să fie una dintre prioritățile noastre majore. (P)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel