Sari la conținut

Cum ne hidratăm în mod corect pe timp de vară?

Din cuprinsul articolului

Hidratarea face parte din mecanismul natural de curățare a organismului. Aceasta este responsabilă pentru filtrarea toxinelor din corp și organe și asigură buna funcționare a organismului, la nivel celular.

În lipsa apei, organismul poate acumula toxine și poate dezvolta o multitudine de afecțiuni asociate. Astfel, hidratarea este esențială pentru sănătatea generală a organismului.

Aceasta este cu atât mai importantă în sezonul cald, atunci când organismul pierde o cantitate mare de apă.

Cum ne hidratăm în mod corespunzător?

Dr. Șerban Damian, nutriționist, a explicat ce înseamnă o hidratare corespunzătoare pentru organism.

În zilele caniculare, nevoia de apă crește cu 1,5 până la de două ori față de nevoile obișnuite. Adică, dacă în mod obișnuit avem nevoie de undeva 35 ml pe kilogram în corp, pe zi, atunci când e foarte cald afară, nevoile acestea se pot se pot duce către 50 sau chiar mai mult mililitri.

Asta înseamnă că, dacă în mod normal avem nevoie de un litru jumate, doi, în zilele de vară putem să consumăm 3-4 litri de lichid când lichid. Nu mă refer doar la apă, sunt și alte surse de hidratare, cum ar fi ceaiul, supa.

Contează foarte mult unde suntem în zilele caniculare. Spre exemplu, e cald afară însă noi stăm în interior, unde este aer condiționat, atunci este mai puțin important, pentru că nu suntem expuși la căldura respectivă. În schimb, dacă suntem afară și eventual facem și efort fizic, atunci nevoia de hidratare crește foarte mult și nu este nicio problemă să ajungem la 4 L de apă pe zi sau poate chiar mai mult.

Nevoile acestea trebuie individualizate și în funcție de dimensiunile fiecăruia pentru că o persoană de 50 de kg va avea altă nevoie decât o persoană de 100 de kilograme”, a mai explicat medicul, potrivit DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel