vineri, iulie 3, 2020

În organismul uman există de 10 ori mai multe bacterii decât celule şi majoritatea se găsesc în intestine.

Oamenii de ştiinţă au descoperit  că fiecare dintre noi se încadrează, din punctul de vedere al florei intestinale, într-o categorie reprezentată de bacteria predominantă din sistemul digestiv. Mai exact, microbii care ne colonizează intestinele se împart în trei ecosisteme diferite: cel al Bacteroidelor, cel al bacteriei Prevotella şi cel al bacteriei Ruminococcus. Potrivit cercetătorilor, aceste grupe bacteriene sunt similare grupelor de sânge.
Multe bacterii sunt inofensive şi chiar benefice, unele însă ne pot îmbolnăvi de aceea cel mai important este păstrarea unui echilibru. Dezechilibrele dintre bacteriile care se găsesc în intestine pot cauza diabet, obezitate, autism, psoriazis, astm, boala Crohn.

Citește și:

Obezii au bacterii diferite de persoanele cu o greutate normală. ,,Microbii care se găsesc în intestinele obezilor sunt mai eficiente în creşterea absorbţiei de calorii din alimente. Interesant e faptul că atunci când cineva este supus unei interveţii chirurgicale bariatrice, bacteriile acelei persoane suferă o modificare. Această intervenţie este benefică şi în tratarea diabetului de tip 2, în cazul căruia ar putea fi implicate aceleaşi bacterii,” spune profesorul Nicholson.

Citește și:

 

Parteneri