Sari la conținut

Cum ne protejăm pe vreme de caniculă. Medicul Mihail Pautov: Evită băuturile foarte reci!

cum apare ficatul gras
Sursă foto: arhivă EVZ
steatoza hepatică cauzata de o alimentație năsănătoasă

Din cuprinsul articolului

Este din nou acea perioadă a anului – perioada în care transpirăm prin toți porii și așteptăm cu disperare să vină ploile. Pe lângă faptul că ne face să ne simțim obosiți și epuizați, poate fi chiar de-a dreptul dăunătoare prin creșterea riscului de insolație. Așadar, cum ne protejăm în aceste condiții?

Luați măsuri pentru a rămâne răcoroși, hidratați-vă și informați-vă. Căldura excesivă vă poate îmbolnăvi. Vă puteți îmbolnăvi din cauza căldurii dacă organismul dumneavoastră nu o poate compensa și nu vă poate răcori corespunzător.

Doctorul Mihail Pautov vine cu mai multe sfaturi pentru aceste zile caniculare, prin care explică modul în care ne putem proteja de arșiță.

„Trucuri pentru aceste zile călduroase:

1. Batic ud pe cap: Înmoaie un batic sau o căciula în apă rece și poart-o pe cap. Prin evaporarea apei vei scapă de surplusul de căldură;

2. Mănâncă mese mai mici și frecvente: Digestia meselor mari necesită mai multă energie și generează mai multă căldură în corp.

3. Evită băuturile foarte reci: S-ar putea să sune contraintuitiv, dar când bei o băutură foarte rece, corpul tău contracarează scăderea bruscă de temperatura prin producerea de căldură; practic începe să își tureze propria centrală termică – astfel, în final, te vei încălzi mai mult; Este ok să bei ceva rece, nu foarte rece.

Cum ne protejăm pe vreme de caniculă

4. Fă un duș cu apă călduță: Similar cu punctul de mai sus, un duș rece s-ar putea să se simtă bine pe moment, dar poate stimula corpul să genereze căldură ulterior. Dușurile sau băile cu apă călduță pot ajută corpul să rămână răcoros fără a provoca acesta încălzire reactivă. Alternativ, dacă faci un duș rece, termină-l cu apă caldă pentru a nu lasă corpul să se încălzească singur.

5. Ulei de mentă: Uleiul de mentă are proprietăți naturale de răcire. Aplică câteva picături pe o batista și poart-o cu tine. O inspirație rapidă poate avea un efect revigorant și răcoritor.

6. Dacă nu ai aer condiționat acasă, planifică niște plimbări prin mall-uri, centre comerciale, magazine cu aer condiționat”, a scris Mihail Pautov pe pagină să de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel