vineri, august 19, 2022

Astăzi, tot mai multă lume se plânge de faptul că am ajuns să consumăm legume și fructe stropite cu tot felul de pesticide. Multora ne este dor de adevăratul gust și miros a unei roșii proaspăt culese din grădină. A devenit din ce în ce mai dificil să știm ce mâncăm cu adevărat, însă putem să ne ghidăm după câteva criterii atunci când alegem să cumpărăm un kilogram de legume.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

„Este foarte greu de spus cine verifică legumele din România. În mod normal, ar trebui să le verifice atât Protecția Consumatorului cât și ANSVS, dar și alte instituții care au această calitate. Din nefericire, România nu este încă pregătită și aceste instituții ale statului nu au laboratoare suficiente care să verifice aceste lucruri.

Motiv pentru care se întămplă ceea ce se întâmplă pe piață. Plecând de la calitatea produselor și de la originea lor, Ministerul Agriculturii are un corp de control care are în sarcinile de serviciu chiar această sarcină”, a explicat Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Medicul Laura Ene a oferit câteva detalii cu privire la modul în care ne putem alege legumele atunci când mergem la piață, astfel încât să fie cât de cât sănătoase.

”Din păcate nu putem să știm 100% dacă legumele pe care le consumăm sunt sănătoase, însă eu personal am câteva repere după care mă ghidez atunci când aleg fructele și legumele:

  • în primul rând verific dacă sunt din UE, că sunt de sezon și că nu vin de foarte departe. Dacă vin de la mare depărtare, cu siguranță substanțele care să le ajute să ajungă la sute sau chiar mii de km vor fi într-o cantitate mai mare

    Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

  • mirosul este un aspect important. Mirosiți fructele și legumele, dacă nu miros a nimic, lăsați-le pe tarabă

  • aș consuma legumele care nu sunt foarte mari și care nu sunt perfecte, ceruite. Să fie un pic afectate, bătute. Eu care țin minte mirosul roșiilor din curtea bunicii, îmi pot da seama dacă sunt cât de cât pe aproape”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private