marți, ianuarie 19, 2021
Elena Oceanu

Dieta cu pizza este hipocalorică şi aduce un total de circa 1.200 de calorii pe zi, însă nu trebuie ţinută mai mult de o săptămână.

La micul dejun puteţi să mâncaţi un iaurt parţial degresat sau două fructe proaspete (măr, portocală), o cană cu ceai şi trei biscuiţi din făină integrală, ori trei-patru linguri cu cereale şi un pahar cu lapte degresat.
Înainte de prânz şi după-amiaza luaţi, ca gustare, un fruct proaspăt sau un iaurt parţial degresat şi o cană cu ceai.
Luni
Prânz: salată de verdeţuri proaspete, caş sau brânză slabă şi două felii de şuncă dietetică.
Cină: pizza medie cu dovlecei, salată de roşii ca garnitură şi un fruct proaspăt la desert.
Marţi
Prânz: 60 g omletă cu cartofi, salată de porumb şi 20 g măsline verzi.
Cină: pizza medie cu ciuperci şi salată de roşii.
Miercuri
Prânz: 300 g spanac la tigaie, o chiflă mică din făină integrală şi un fruct proaspăt.
Cină: pizza medie margherita şi salată de fructe şi frişcă vegetală dietetică.
Joi
Prânz: legume la grătar cu 100 g brânză, salată verde şi o felie de pâine integrală.
Cină: pizza medie napoletană şi un bol cu anghinare cu sos dulce-acru ori o sfeclă roşie, coaptă.
Vineri
Prânz: doi dovlecei umpluţi şi o felie de brânză.
Cină: pizza cu cartofi şi garnitură de roşii cu brânză.
Sâmbătă
Prânz: două felii de carne de vită la grătar, cu garnitură de morcovi fierţi.
Cină: foccacia cu brânză şi rozmarin şi o cupă medie cu îngheţată de fructe.
Duminică
Prânz: rulouri cu şuncă slabă, salată verde şi brânză, plus fasole verde, ca garnitură.
Cină: pizza medie capricciosa, cu garnitură de ardei copţi.