Sari la conținut

Cum poți stimula creșterea părului, în mod natural, cu ajutorul plantelor?

creșterea părului
Sursa foto: unsplash

Din cauza anumitor factori, interni sau externi, sănătatea și aspectul părului pot avea de suferit. Fie că este vorba de stres, deficiența de substanțe nutritive sau utilizarea frecventă a tratamentelor termice, părul își poate pierde din densitatea și strălucirea naturală. Ce plante sunt benefice pentru a stimula creșterea părului, în mod natural?

Odată cu trecerea timpului, atât femeile cât și bărbații se pot confrunta cu probleme ale părului. Fie că este vorba de sănătatea acestuia, de densitate sau aspect, câteva remedii naturale îți pot veni în ajutor. De asemenea, este foarte important ca, pe lângă diminuarea factorilor externi (precum utilizarea tratamentelor termice), părul să beneficieze de aportul substanțelor nutritive esențiale. Iată ce plante îți pot stimula creșterea părului, oferindu-i vitalitatea și densitatea naturală!

Lavanda

Potrivit Click! pentru femei, lavanda este una dintre plantele miraculoase pentru menținerea sănătății părului. Lavanda a fost folosită de bărbaţi,pentru a preveni chelia şi pentru a încuraja creşterea părului. Conţine puternici agenţi anti-bacterieni, care calmează şi vindecă iritaţiile scalpului. Este utilă atât pentru  tratarea mătreţii, dar și pentru densitatea părului, oferindu-i volum.

Cum prepari uleiul esențial?

Pune câteva crenguţe de levănţică într-un recipient de sticlă şi acoperă-le cu ulei de măsline, extra-virgin şi sigilează. Lasă recipientul într-un loc răcoros, ferit de lumina solară, pentru aproximativ 3-4 săptămâni. Uleiul obţinut se utilizează pentru masajul scalpului. Se aplică odată la câteva zile şi se lasă peste noapte în păr. Dimineaţa, părul se spală conform rutinei proprii.

Citeste si:

Jojoba

Hidratarea părului este unul dintre factorii esențiali pentru menținerea sănătății părului. De sute de ani, oamenii l-au folosit pentru a hidrata părul și pentru a stimula procesul natural de creștere al acestuia. Compoziția moleculară a acestui ulei este asemănătoare cu cea a sebumului produs de propriul organism, ambele având un rol nutrivit pentru păr și scalp. Uleiul de jojoba se poate aplica direct pe păr sau poate fi adăugat în balsamul de păr utilizat în timpul spălării părului. Acest ulei este hipoalergenic, ceea ce înseamnă că nu va afecta părul sau scalpul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.