Sari la conținut

Remediu revoluționar pentru chelie. Oamenii de știință au descoperit un nou mecanism pentru stimularea creșterii părului

Remediu revoluționar pentru chelie. Oamenii de știință au descoperit un nou mecanism pentru stimularea creșterii părului. Se ascunde în alunițele păroase și poate fi injectat ca Botox.

Oamenii de știință au făcut o descoperire inovatoare pentru stimularea creșterii părului. Un nou studiu a descoperit că secretul creșterii părului stă în alunițele pielii păroase, o descoperire care ar putea fi utilizată în tratarea cheliei.

Alopecia androgenetică, cunoscută și sub numele de chelie de tip masculin, este o afecțiune genetică care implică subțierea progresivă a foliculilor de păr, făcând părul mai fin și șuvițele mai scurte în timp.

Alopecia începe la bărbații cu o linie de păr în retragere pentru a forma o formă caracteristică „M”, care progresează către chelie parțială sau completă. La femei, afecțiunea nu provoacă retragerea firului de păr, ci provoacă subțierea generală.

Remediu revoluționar pentru chelie

În cel mai recent studiu, cercetătorii de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit mecanismul prin care părul crește în interiorul alunițelor numite nevi. Echipa a descoperit că moleculele de osteopontină și CD44 pot stimula creșterea robustă a părului în nevii cu păr păros. 

Potrivit cercetătorilor, mecanismul prin care celulele îmbătrânite din alunite ale pielii produc o creștere semnificativă a părului oferă o foaie de parcurs pentru dezvoltarea de noi terapii moleculare pentru a trata alopecia androgenetică.

„Am descoperit că celulele pigmentare senescente produc cantități mari dintr-o moleculă de semnalizare specifică numită osteopontină, care face ca foliculii de păr în mod normal latenți și diminuați să-și activeze celulele stem pentru creșterea robustă a firelor de păr lungi și groase”, a spus Maksim Plikus, autorul principal corespunzător. a studiului.

„Celulele senescente sunt de obicei văzute ca dăunătoare regenerării și se crede că conduc procesul de îmbătrânire pe măsură ce se acumulează în țesuturile din întregul corp, dar cercetările noastre arată în mod clar că senescența celulară are o latură pozitivă.”

Noul mecanism se ascunde în alunițele păroase și poate fi injectat ca Botox

 

Cercetătorii au evaluat modele de șoareci cu pete pigmentate pe piele care seamănă cu nevi cu părul uman. Ei au descoperit că interacțiunea moleculară dintre osteopontină și CD44 a activat celulele stem de păr, rezultând o creștere robustă a părului. Echipa a confirmat în continuare rolul osteopontinei și al CD44 prin evaluarea modelelor de șoareci cărora le lipsește oricare dintre aceste gene și a constatat că aveau o creștere semnificativ mai lentă a părului.

Osteopontina a fost cunoscută pentru funcțiile sale în vindecarea rănilor, remodelarea țesuturilor și inhibarea mineralizării osoase. Cu toate acestea, nu se știa că ar putea stimula creșterea părului. Cercetătorii intenționează să testeze rezultatele în studiile clinice.

În viitor, osteopontina și alte proteine ​​de creștere a părului ar putea fi potențial utilizate în tratamentul de tip botox pentru creșterea părului.

„Descoperirile noastre oferă noi perspective calitative asupra relației dintre celulele senescente și celulele stem proprii ale țesuturilor și dezvăluie efectele pozitive ale celulelor senescente asupra celulelor stem ale foliculului de păr.

Pe măsură ce aflăm mai multe, aceste informații pot fi valorificate pentru a dezvolta noi terapii care vizează proprietățile. de celule senescente și tratează o gamă largă de tulburări de regenerare, inclusiv căderea obișnuită a părului”, a spus primul și co-autorul studiului, Xiaojie Wang.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: