Sari la conținut

Cum putem combate lăsarea sânilor?

Dr. Adrian Reboşapcă, Șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul Spitalului Colentina București și fondatorul clinicii de chirurgie estetică ATO.

 Sarcina și alăptarea influențează semnificativ aspectul sânilor.

Este bine să știm că pot fi luate măsuri de prevenție, condiția fiind acționarea din timp, chiar de când sânii încep să crească pe parcursul sarcinii.

În primul rând, este recomandată purtarea unei bustiere special create pentru astfel de situaţii, elastică, ce susţine foarte bine sânii. Aceasta trebuie purtată și după naștere, cu măsuri descrescătoare, astfel încât micşorarea sânului să se producă într-un mod controlat, iar pielea să se retragă în paralel cu scăderea volumului.

Apoi, este utilă aplicarea unei creme speciale de minim două ori pe zi, dimineaţa si seara. Pentru a fi eficient, masajul trebuie să aibă un efect revulsivant.

Rezultatele nu sunt 100% garantate, mai ales în cazul în care creşterea în greutate în timpul sarcinii este foarte mare (15-20 kg) sau dacă sânii se dezvoltă foarte mult. La anumite femei metoda dă rezultate, la altele îmbunătăţeşte calitatea pielii, ceea ce este de asemenea un câștig important. Să nu uităm că o influență mare o are si factorul genetic, și anume tipul de piele.

În cazul în care proaspetele mămici nu sunt totuși mulțumite de aspectul sânilor după sarcină și alăptare, există soluțiile chirurgicale: fie implant mamar, fie mamoplastie (ridicare şi remodelare), fie ambele.

Implanturile mamare reprezintă o intervenție chirurgicală frecventă în întreaga lume și constă în augmentarea sânilor cu ajutorul protezelor mamare. Principalul beneficiu este acela că sânii sunt mai fermi și bine conturați.

Cunoscută și sub denumirea de mastopexie sau lifting mamar, mamoplastia reface forma, poziția și structura sânului, îndepărtează excesul de piele și remodelează țesutul rămas. Tehnica se recomandă femeilor care au sânii foarte lăsați, cu exces de piele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel