vineri, august 12, 2022

Sâmbătă, în jurul orei 9,00,  a fost  declanșat Exerciţiul naţional „Seism 2018”. Scopul acestui exercițiu  testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării şi modul în care reacţionează autorităţile, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Exerciţiul despre care vorbim are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării (…) şi modul în care reacţionează autorităţile din Bucureşti şi autorităţile centrale (…) Urmează să se facă mai multe testări şi mai multe scenarii (…), precum scenariul pe testarea sistemului de comunicaţii şi al luării deciziilor, (…) fără să fie emise ordine”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, sâmbătă, la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Exerciţiul naţional „Seism 2018” a fost declanşat sâmbătă, începând cu ora 9,00. Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

În acest context, au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală.

Totodată, la Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private