duminică, decembrie 4, 2022

Există două tipuri de colesterol în organism, anume colesterolul LDL (colesterolul rău) și colesterolul HDL (colesterolul bun). Un nivel ridicat al colesterolului LDL poate duce la declanșarea unor boli grave.

Nivelul colesterolului trebuie să fie stabilit prin analize de rutină începând cu vârsta de 20 de ani. Nivelul ridicat de colesterol poate afecta sistemul circulator, deoarece se depune în interiorul venelor și arterelor.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Pentru a reduce colesterolul rău trebuie, de fapt, să creștem nivelul colesterolului bun. Aproximativ 80% din colesterol este produs de propriul organism și nu este influențat doar de alimentație sau stil de viață.

Totuși, pentru a reduce nivelul colesterolului LDL este, într-adevăr, necesar să facem anumite modificări în modul în care trăim.

Cum scazi nivelul colesterolului LDL?

Pentru a micșora colesterolul în 26 de zile este bine să mănânci mai puține grăsimi. Chipsurile, hamburgerii și alte alimente fast-food, ​​precum și produse de patiserie, inclusiv prăjituri ar trebuie să lipsească din alimentația ta. Aceste alimente conțin grăsimi trans, care cresc nivelul de colesterol „rău” și scad nivelul de colesterol „bun”.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Excesul de greutate este, de asemenea, un factor care contribuie mult la determinarea nivelului de colesterol din organism. Astfel, este indicat să menții o greutate normală. Dacă ai peste greutatea normală este indicat să mai slăbești. Nu este necesar să te străduiești pentru parametrii unui super model. Este suficient să pierzi 4,5 kg pentru ca nivelul de colesterol să scadă cu 8%. Și, desigur, continuă să slăbești până când testele tale vor arată indici normali.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Consumă mai multe legume, fructe și cereale. Mai ales cele care conțin multe fibre, fibre alimentare grosiere, precum fulgii de ovăz, mere, prune uscate, ananasul și fasole. Printre altele, fibrele îți vor permite să te simți sătul mai mult timp, ceea ce înseamnă că vei scăpa de excesul de greutate, notează BZI.

Poți consuma, de asemenea, o jumătate de cățel de usturoi cu miere în fiecare zi, astfel încât colesterolul „rău” va scădea cu 9% destul de repede. De asemenea, nu uita să asezonezi preparatele cu piper negru, turmeric, ghimbir, coriandru și scorțișoară, întrucât sunt condimente cu beneficii majore pentru organism.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private