marți, ianuarie 19, 2021
Ana Maria Nitu

Să vorbim despre sex! Faci sex destul de des astfel încât să îl faci pe partener fericit? Cercetătorii au descoperit că frecvența actelor sexuale nici măcar nu contează. Contează calitatea!

O echipă de la Carnegie Mellon University a studiat cum sexul se leagă de starea generală a omului și de cât de fericit este acesta și au descoperit că frecvența poate duce la scăderea dorinței sexuale.

Pentru a demonstra asta, ei au instruit 64 de cupluri în cadrul unui studiu. Participanții aveau vârste cuprinse între 35 și 65 de ani. Jumătate din cupluri au fost instruite să facă de 2 ori mai mult sex decât făceau de obicei, iar cealaltă jumătate să își păstreze ritmul. Fiecare persoana a completat chestionare pe tot timpu studiului, care viza, starea generală, nivelul de fericire, frecvența cu care făceau sex și tipurile de plăcere sexuală.

Participanții nu au fost mai fericiți pe măsură ce făceau mai mult sex. Din contră, prea mult sex scade dorința sexuală și satisfacția. Oamenii sunt setați să facă sex pentru a procrea. Aceasta este nevoia și dorința lor biologică. Satisfacția sexuală se obține prin eliberarea oxitocinei care ne face să vrem să mai facem această activitate.

Ceeea ce cercetătorii vor să spună este că nu frecvența raporturilor sexuale ne asigură fericirea, ci calitatea lor. Locul, momentul, dar și sentimentele joacă roluri importante în asigurarea satisfacției și fericirii noastre.

A