vineri, aprilie 23, 2021

Piele fina si neteda. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Ne dedicam mult timp ingrijirii pielii si incercam sa intelegem unele dintre cele mai comune si deranjante probleme ale sale, de la cosuri,

riduri, pete pigmentare si pana la eczeme sau psoriazis.

O afectiune des intalnita pe care putine persoane o cunosc si o inteleg este Keratoza pilara. Este vorba despre acele mici denivelari rosiatice care apar pe piele, in special pe picioare si brate. Iata ce ar trebui sa stii despre keratoza pilara si ce poti face pentru a scapa de ea:

Ce este keratoza pilara?

Keratoza pilara este o afectiune a pielii reprezentata de aparitia unor mici denivelari si zone aspre pe corp, in special pe brate, coapse, obraji si nu numai.

Este numita uneori „piele de gaina” din cauza aspectului pe care il da zonelor

afectate. „Cheratoza pilara apare atunci cand celulele moarte de piele si o proteina din piele, numita keratina, se acumuleaza si blocheaza foliculii de par”, declara medicul dermatolog Renee Rouleau pentru byrdie.com. „Aceste mici denivelari rosii sau albe apar sub forma unor zone delimitate. Este o problema des intalnita si complet inofensiva”, spune specialista.

Cei care se confrunta cu keratoza pilara stiu deja ca oricat de inofensiva ar fi, aceasta problema a pielii este dificil de combatut. Prin urmare, de ce unele persoane o au, iar altele nu? „Nu se stie de ce unii oameni fac,

iar altii nu. Insa se pare ca mostenirea genetica are un rol important, in special in cazul celor cu piele deschisa la culoare”, spune Rouleau. In cele mai multe cazuri apare in prima decada a vietii si incepe sa dispara dupa varsta de 30 de ani.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri