miercuri, martie 22, 2023

Cum să ardem calorii toată ziua. Dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, Clinica Smart Nutrition, a explicat, în cadrul unui interviu pentru Doctorul Zilei, care sunt metodele de slăbit care funcționează cu adevărat.

Dr. Alexandru Popa: Metabolismul poate fi influențat, însă nu poate fi schimbat de pe o zi pe alta. Ceaiul verde este momentan singurul „supliment” despre care s-a demonstrat în studii că ajută la creșterea metabolismului, însă nu este suficient pentru a obține niște rezultate sustenabile pe termen lung. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru menținerea și creșterea metabolismului, iar o dietă hipocalorică de multe ori nu acoperă întregul necesar zilnic recomandat, de aceea suplimentele vitaminice pot fi de ajutor, dar nu vor face minuni singure.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

Cum să ardem calorii toată ziua? Care sunt factorii care influențează metabolismul?

Dr. Alexandru Popa: Metabolismul poate fi influențat în două „direcții” – fie poate fi crescut, fie poate fi scăzut. Dietele foarte restrictive scad metabolismul, acest lucru fiind logic dacă ne imaginăm organismul ca pe o fabrică de energie. Dacă acesta primește prea puțină materie primă, își va limita producția, prin urmare, metabolismul va scădea. De asemenea, scăderea în greutate, mai ales asociată cu pierderea apei și a masei musculare contribuie intens la scăderea metabolismului. Cea mai eficientă metodă de a menține și chiar de a crește metabolismul este exercițiul fizic, care împiedică scăderea masei musculare, și adoptarea unei diete care să nu fie foarte restrictive, pentru a putea asigura organismului un minim de calorii și nutrienți. Dietele foarte restrictive, neînsoțite de activitate fizică, presupun scăderea metabolismului, lucru care face aproape imposibilă menținerea unei greutăți normale pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private