Sari la conținut

Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple cu efecte vizibile

Colesterol, grăsimi din sânge, lipide: o singură substanță și multe nume. Colesterolul este o substanță grasă, ceroasă din sânge, care ajută la producerea de hormoni în organism și, de asemenea, la întărirea membranelor celulare.

Colesterolul este de două tipuri, bun și rău, și când cel din urmă îl depășește pe primul, provoacă probleme pentru inimă și pentru sănătatea generală. Colesterolul ridicat este o criză majoră de sănătate care poate crește riscul unor afecțiuni potențial fatale, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Adesea, colesterolul ridicat este pus pe seama aportului excesiv de grăsimi saturate și trans, a fumatului, a consumului de băuturi dulci sau alcool, chiar și de factori genetici uneori.

Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple pentru a-ți gestiona lipidele

Dar există întotdeauna o cale de vindecare. Dacă nu ești dispus să te bazezi pe statine pentru a gestiona colesterolul ridicat, există 5 lucruri simple care pot fi făcute pentru a îndrepta lucrurile. 

  1. Treceți la grăsimi sănătoase: În loc să umpleți cu grăsimi saturate și trans găsite în alimentele procesate, ambalate, treceți la forme mai sănătoase de grăsimi, cum ar fi nuci, semințe sau pește gras. În cantitățile potrivite, acestea ar putea fi cheia pentru gestionarea optimă a nivelului de colesterol.
  2. Renunță la fumat: Fumatul poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol, motiv pentru care medicii recomandă pacienților cu hiperlipidemie să renunțe la fumat sub toate formele, chiar și vapingul.
  3. Limitați consumul de alcool: În mod ideal, ar trebui să renunțați definitiv la consumul de alcool. Cu toate acestea, chiar și moderarea acestuia la maximum o băutură pe zi ar putea face minuni pentru managementul colesterolului și al sănătății inimii.
  4. Meditație, rugăciune: Stresul și colesterolul sunt strâns asociate, motiv pentru care este imperativ să-l gestionați. Fie că este rugăciune, meditație sau orice alt mod sănătos, lipidele pot fi gestionate bine încercând să menținem nervii calmi.
  5. Exerciții: Antrenamente, fie că este vorba de antrenament de forță sau exerciții cardio sau pilates, orice formă de exercițiu poate face minuni pentru a gestiona greutatea corporală. Și când vine vorba de gestionarea colesterolului fără statine, pierderea în greutate poate fi un adevărat salvator. Încercați să obțineți 150 de minute de antrenament de intensitate moderată până la riguros cel puțin cinci zile pe săptămână pentru o mai bună gestionare a colesterolului, a greutății corporale și a sănătății inimii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel