Sari la conținut

Cum să elimini bărbia dublă cu gheață: un remediu eficient

gusa
sursa foto: arhiva doctorul zilei
remedii gusa

Bărbia dublă este o problemă estetică și de sănătate care afectează mii de oameni în diferite părți ale lumii. Este o acumulare de grăsime în partea inferioară a bărbiei. De obicei, se extinde până la gât. Poate apărea atât la bărbați, cât și la femei de toate vârstele.

Un strat de grăsime, cum ar fi bărbia dublă, apare de obicei la persoanele care suferă de obezitate. Această boală este cauzată de un stil de viață sedentar și de o dietă nesănătoasă, în care se abuzează de consumul de alimente sau produse bogate în zaharuri, sodiu și grăsimi nocive.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că bărbia dublă poate fi cauzată și de factori genetici. „Dacă membrii familiei tale au bărbie dublă, este foarte probabil ca atunci când vei ajunge la vârsta lor, pielea de pe față să se lase în jos”. Pierderea bruscă în greutate declanșează, de asemenea, apariția acesteia. „Pierderea multor kilograme într-o perioadă scurtă de timp nu permite pielii să se adapteze la timp la noile dimensiuni. Ca urmare, pielea de pe bărbie poate deveni goală și, prin urmare, flască”, se arată pe site-ul London Clinic.

Merită menționat faptul că un proces natural, cum ar fi îmbătrânirea, care este inevitabil, stimulează, de asemenea, apariția bărbiei duble, deoarece vârsta înaintată face ca pielea să-și piardă elasticitatea și fermitatea, astfel încât acest organ (cel mai mare din corp) începe să se relaxeze.

gusa
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Cum să elimini bărbia dublă cu gheață

Deoarece bărbia dublă este o problemă atât de frecventă la nivel mondial, multe persoane caută diferite remedii pentru a o elimina. În acest sens, este indicat să subliniem că unul dintre cele mai bune este gheața, care favorizează reproducerea celulelor pielii și încetinește îmbătrânirea. Potrivit platformei digitale Mui Today, iată cum să o aplici:

1. Pentru început, sunt necesare exerciții specifice pentru gât. Acestea pot fi efectuate cu obiecte care pot ajuta la exercitarea unei presiuni între bărbie și piept.

2. Apoi, este necesar să se deschidă și să se închidă gura timp de 2 minute, în 3 repetări consecutive.

3. Apoi vine ingredientul ideal, gheața. Aceasta se aplică pe gușă, prin mișcări circulare, timp de aproximativ 3 minute. Această procedură trebuie repetată de 5 ori. Este recomandat să se efectueze această terapie timp de o săptămână la rând.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel