vineri, iulie 1, 2022

Cum să eviți depresia? Specialist: Nu vă lăsați pradă ideii de odihnă fără limite. Creierul are nevoie de…

În contextul pandemiei de coronavirus, foarte mulți oameni intră în depresie. Necunoscutul, teama de viitor, izolările la domiciliu sunt doar câteva dintre problemele care ne copleșesc. Specialiștii atrag atenția că doar oamenii ocupați, activi, care nu renunță la comunicare și interacțiune vor reuși să treacă cu bine peste această perioadă.

Te-ar mai interesa: Medicii au crezut că a murit la naștere. Anca Țurc...

Cum să eviți depresia

În cazul bătrânilor, în special, izolarea implică o serie de activități repetitive care pot fi sursa unor dezechilibre, precum pierderile de memorie, dezorientarea și lipsa de coordonare. Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea este de părere că, oamenii, în special cei vârstnici, trebuie să iasă afară din casă și să socializeze. Pentru a stimula creierul și imunitatea, este nevoie ca oamenii să nu se izoleze între patru pereți, să spună nu știrilor alarmiste de la televizor. Specialistul îndeamnă oamenii să-și găsească un hobby și să nu accepte informațiile fără o analiză proprie.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să re...

Specialist: Nu vă lăsați pradă ideii de odihnă fără limite

„Am apreciat întotdeauna înțelepciunea populară. Am crescut cu ea! O astfel de vorbă de duh o folosesc des: „Ești în treabă, toți te-ntreabă!”
Ce înseamnă asta? Că atâta timp cât ești prezent, conectat, activ, implicat… exiști pentru cei din jur. Este și normal! Dacă te retragi între patru pereți, în scurt timp vei primi tot mai puține semnale, tot mai puține telefoane… Ce urmează după asta? Două chestiuni: suferință și depresie.
Vă sfătuiesc să nu vă lăsați pradă ideii de odihnă fără limite. Nu. Creierul are nevoie de interacțiuni, de conexiuni! Atâta timp cât sunteți în putere, chiar dacă sunteți la pensie, găsiți-vă o preocupare care să vă țină „în priză”! Este bine pentru dumneavoastră, dar și pentru cei din jur și pentru societate. Este păcat să irosim energia pe care o avem stând degeaba sau ascultând ce spun unii și alții la televizor. A lăsa pe altul să gândească pentru noi este o chestiune gravă! Nu cred că e nevoie să detaliez…
Așadar, fiți „în treabă”, ca să fiți „întrebați”!
P.S. Am început o nouă săptămână de lucru bună. Pacienții operați săptămâna trecută se prezintă foarte bine. Au fost două intervenții complexe și sunt foarte mulțumit de evoluția postoperatorie. Și acum încep consultațiile! O săptămână bună și activă să aveți! Sănătate!”, este mesajul

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private