Sari la conținut

Cum să gestionăm stările de anxietate în vremuri de coronavirus?

anxietate
Sursa foto: Unsplash
Semne de cadere nervoasa

De la politică la mediu, suntem cuprinși de o stare de anxietate în această perioadă.

Nu este un secret faptul că trăim într-o lume din ce în ce mai nesigură – fie că este vorba din punct de vedere politic, social sau ecologic.

Cum ne descurăm în aceste vremuri precare?

Reglarea emoțională și meditația bazată pe respirație

Reglementarea bazată pe respirație poate fi utilă în perioadele „fierbinți” sociopolitice. Indiferent dacă urmăriți știrile sau vă simțiți neliniștiți pe rețelele de socializare, respirația dvs. este întotdeauna acolo pentru a vă ajuta să vă reglați anxietatea naturală (sau chiar furia).

Respirația profundă poate ajuta la inducerea sentimentelor de siguranță, deși trucul cu această metodă este consistența în practică. Luați în considerare practicarea timp de 5 până la 10 minute pe zi. Puteți repeta acest exercițiu ori de câte ori simțiți că se instalează anxietatea.

Există multe tehnici de meditație care vă pot ajuta. Totuși, pentru a vă ajuta să începeți, luați în considerare următorii pași:

  • Întindeți-vă sau stați pe un scaun (puteți închide ochii dacă doriți).
  • Respirați până la capăt.
  • La expirație, respirați până la capăt. Finalizarea inflației / deflației este foarte importantă aici.
  • Repetați timp de aproximativ 5-10 minute.
  • Practicați respirația profundă pe tot parcursul zilei, cât puteți.

Învață să preiei controlul propriei tale valori. Scapă de anxietate

Pentru majoritatea oamenilor  poate fi ușor să se lase pradă mesajelor sociopolitice fanatice și să le influențeze modul în care se percep pe sine. Această percepție a modului de sine, poate duce de cele mai multe ori la anxietate.

În timp ce aceste mesaje s-ar putea să nu se oprească, mai ales în acest vremuri, vă puteți prelua stima de sine învățând să vă vorbiți cu bunătate și demnitate.

Ascultați cu nonreactivitate. Spune nu la anxietate

Suntem ascultători destul de reactivi, în sensul că ascultăm să răspundem mai degrabă decât să ascultăm să înțelegem.

În epoca tendințelor necontrolate și a camerelor de ecou de pe rețelele de socializare, căutăm în permanență să validăm ceea ce știm deja pentru a menține certitudinea despre lumea din jurul nostru. Cu toate acestea, anxietatea poate crește atunci când ne întâlnim cu oameni care au opinii diferite de ale noastre.

Cum să gestionăm astfel de situații de anxietate?

Răspunsul scurt este practicarea ascultării nereactive. Acest lucru se poate aplica oricărei situații, inclusiv atunci când interacționăm cu oameni care au credințe politice sau sociale diferite de ale noastre.

A trăi în vremuri dificile nu înseamnă că nu putem face mici modificări pentru a ne ajuta să ne orientăm anxietatea.

În loc să lăsăm viața să ni se întâmple și să ne fixăm pe ceea ce nu ne place, putem prelua controlul asupra modului în care alegem să experimentăm ceea ce nu ne place folosind aceste practici. Amintiți-vă, persoana care poate contribui cel mai mult la sănătatea ta mintală ești în cele din urmă tu.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel