vineri, august 19, 2022

Cum să inițiezi discuții sexuale cu adolescentul tău: 5 căi de discuție pe care să le ai în vedere

Ca părinți, ne școlim mereu copiii. De ce nu? Daca nu noi, atunci cine? Unul dintre cele mai importante subiecte pe care părinții trebuie să le discute cu copii lor adolescenți este cel despre sex și sexualitate.

Și, din moment ce este un subiect cam sensibil, trebuie să fii atent și deschis în perspectivă. Adolescenții de astăzi au și diverse alte moduri de informare, cum ar fi internetul, cel mai probabil. Prin urmare, în ciuda faptului că poate tu ești un părinte abordabil și prietenos, copilul tău adolescent s-ar putea să nu-și mai dorească să clarifice îndoielile sau să ceară sfaturi în relație. Prin urmare, trebuie să faci primul pas și să îl implici în discuții.

Te-ar mai interesa: Un spital privat de boli cardiovsculare oferă cons...


Faceți diferența între sex și sexualitate

Subiectele referitoare la sex nu sunt doar importante, ci și foarte vagi, deoarece există atât de multe probleme pe care trebuie să le atingeți, încât copilul s-ar putea să devină confuz. Trebuie să fii specific cu privire la ceea ce încerci să le spui.

Partea cea mai confuză este diferențierea dintre sex și sexualitate. Tinerii ar trebui să învețe fapte corecte despre sexualitate, astfel încât să poată face alegeri sănătoase și sigure atunci când este nevoie.

Sexul și sexualitatea sunt două probleme cu totul diferite. Sexualitatea încorporează o gamă largă de probleme care ajută la educarea despre corpul lor. Sexul este aspectul fizic al acestuia. Adolescenții trebuie să cunoască despre ambele, în detaliu, fără nicio prejudecată.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit Oana Roman să slăbească 25 de kilogra...

Cum să inițiezi discuții sexuale cu adolescentul tău? 5 căi de discuție pe care să le ai în vedere

1. Fii confortabil: Ca părinte, dacă te clătinești și te simți stânjenit, copilul nu va putea avea încredere în cuvintele tale. Este un subiect puțin incomod de vorbit, dar va deveni mai ușor odată ce începi să te deschizi cu adolescentul. Deci, treci peste nivelul de confort și discută natural. 

2. Spune faptele: Este foarte important să spui faptele. Adolescenții timpurii trebuie să cunoască cantitatea potrivită de cunoștințe despre schimbările din corpul lor și despre sentimentele sexuale și emoționale. Deci, orice inventat, exagerat sau greșit le poate modifica gândirea.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru creier. Lipsa ei duce la...

3. Atinge încet subiectele: Nu bombarda adolescenții cu informații. Atinge încet fiecare subiect în detaliu și treci la următorul. Fă din aceasta o conversație recurentă care are fluiditate.

4. Păstrați respectul reciproc: Adolescenții ar putea avea o mulțime de întrebări de pus, dintre care unele pot fi inconfortabile. Ai răbdare, respectă-le înțelegerea și răspunde-le corect și detaliat.

Te-ar mai interesa: Hipertrofia turbinală. Ce afecțiuni GRAVE poate as...

5. „Predă” valorile: Fă din întreaga conversație despre sex și sexualitate un moment de predare a valorilor. Amintește-ți că, dacă nu îi clarifici îndoielile, internetul o va face și nu există nicio garanție a tipului de conținut pe care l-ar viziona acolo.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private