luni, septembrie 27, 2021

Cum să nu te îngrași, de Sărbatori, dacă ai probleme cu tiroida. Pacientii cu hipotiroidie acumuleaza mai usor kilograme in plus, din cauza metabolismului lent, asa ca pentru ei este util sa fie mai atenti

la ce mananca.

Mai exact, dieta trebuie sa aiba doua caracteristici importante : sa fie anti-inflamatorie, bazata pe alimente integrale, naturale, cu o valoare nutritionala ridicata si un grad cat mai redus de procesare. Totodata, trebuie sa fie o alimentatie echilibrata, cu un continut moderat de glucide provenite din legume, fructe si partial din leguminoase si cereale integrale care in mod natural nu contin gluten.

Cum să nu te îngrași, de Sărbatori, dacă ai probleme cu tiroida

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog îi sfătuiește pe cei care au probleme cu tiroida să mănânce orice cu

hrean, în această perioadă pentru că ajută la digestie și ne protejează de răceli. Aflați din materialul video următor ce alte recomandări mai are:

Tiroida este considerată ”bateria” întregului nostru corp. Funcționarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni pentru a regla diverse funcții necesare organismului.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus și oricâte

eforturi am face, nu reușim să slăbim.

Ultimele stiri