Sari la conținut

Cum să obții un posterior de invidiat

In ultimii ani, atentia acordata posteriorului sexului feminin a crescut foarte mult. Datorita unor vedete precum Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian sau Iggy Azalea, femeile au inceput sa isi doreasca si marirea feselor, nu doar cea a sanilor. Fesele sunt considerate, alaturi de sani, un simbol al sexualitatii, marimea lor contribuind la atingerea siluetei de tip clepsidra. Cu cat raportul dintre solduri si talie este mai accentuat, cu atat mai feminina este considerata persoana. Modelarea feselor se adreseaza insa atat femeilor, cat si barbatilor care isi doresc un fizic bine proportionat.

De-a lungul timpului s-au injectat diverse substante cu titlul generic de „silicon”, insa „siliconul gel” nu are omologare medicala, in ciuda faptului ca se injecteaza, dar mai ales in tari cu nivel de dezvoltare si educatie redus. Acidul hialuronic e alternativa, insa fiind temporar ca durata, trebuie repetat la 2-4 ani, iar costurile sunt destul de ridicate. Injectarea de grasime proprie, in conditiile noilor protocoale, are o durata de viata indelungata, insa nu toata lumea dispune de aceasta rezerva proprie, asa incat, In aceste situatii, implanturile devin solutia de lunga durata, eficienta si mai putin costisitoare.

Cum se realizeaza operatia de marire a feselor?

Implanturile de fese pot fi rotunde sau anatomice si se gasesc in diferite dimensiuni, la fel ca si in cazul implanturilor pentru sani. Aplicarea lor se poate realiza peste muschii fesieri sau intramuscular. Se creeaza o cavitate in care se introduce implantul cu gel siliconic, implant care va mari volumul fesei, ii va da rotunjime si un aspect mai ridicat, de lifting.

„Este recomandat ca aplicarea implanturilor sa se realizeze intramuscular. Intr-adevar este o manopera mai solicitanta pentru medici, insa asigura o durata mai mare in timp a rezultatului. Operatia dureaza relativ putin – in jur de o ora si jumatate. Incizia se face in santul interfesier, in acest mod va ramane ascunsa”, explica Dr. Calin Dobos.

Cat dureaza recuperarea si ce garantie au implanturile

Refacerea necesita cateva zile de atentie, dar ideea ca trebuie sa dormiti pe burta timp de trei saptamani nu este reala. Medicul chirurg ne asigura de faptul ca, incepand cu a doua zi, pacienta poate dormi inclusiv pe lateral sau pe spate. Este obligatorie purtarea unui corset care ajuta la reducerea umflaturilor si previne acumularea de lichid, odata cu sustinerea noilor contururi ale feselor.

In ceea ce priveste termenul lor de valabilitate, „s-a ajuns la o tehnologie in care invelisul de implant poate rezista actiunii enzimatice chiar si o viata de om, insa depinde si de firma producatoare. Un implant de o calitate slaba nu va avea aceasta garantie, chiar mai mult – prezinta riscul de a se rupe si de a se scurge gelul din el. Implantul de buna calitate nu are acest risc”, mentioneaza chirurgul estetician.

Riscurile operatiei de marire a feselor cu implant

Riscurile operatiei sunt cele ce pot aparea in cazul oricarui tip de interventie chirurgicala: hemoragie, hematom, infectie sau necroza. In cazul in care se desface operatia, sutura se poate reface, iar implantul poate fi schimbat cu unul de dimensiuni mai mici. De asemenea, poate aparea deplasarea implantului sau vizibilitatea marginilor acestuia in cazurile in care operatia nu este efectuata corect sau implantul este de o calitate slaba. Reactii de respingere sunt citate de asemenea.

Costul unei astfel de operatii de marire a posteriorului este de aproximativ 3000 euro, operatia fiind realizata cu implant de cea mai buna calitate. Rezultatul se vede imediat dupa interventie, dar forma finala se definitiveaza in cateva saptamani, dupa ce dispar umflaturile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel