marți, august 9, 2022

Grăsimea viscerală se înfășoară în jurul organelor abdominale, crescând riscul de boli de inimă, diabet și accident vascular cerebral. Adesea, modificările dietei și ale rutinei de exerciții vor ajuta oamenii să-și reducă riscul de a dezvolta grăsime viscerală și, de asemenea, vor ajuta la pierderea în exces de greutate. Cu toate acestea, există și factori non-dietetici de luat în considerare.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

British Heart Foundation (BHF) spune că boala coronariană este „cel mai mare ucigaș” din Marea Britanie, menționând că supraponderalitatea sau obezitatea poate „crește riscul de boală coronariană”. NHS spune că, dacă sunteți obez, ar trebui să discutați cu medicul de familie pentru sfaturi despre pierderea în greutate în siguranță.

Health Direct, un serviciu finanțat de guvernul australian, explică că cea mai bună modalitate de a reduce grăsimea viscerală este pierderea în greutate și dieta.

Se spune că grăsimea viscerală răspunde mai bine la dietă și exerciții fizice decât grăsimea de pe șolduri și adaugă că exercițiile fizice regulate pot, de asemenea, împiedica revenirea grăsimii viscerale.

Te-ar mai interesa: Lună Plină în Vărsător. Atenționare pentru o zodie...

Organizațiile spun că, deși nu vă puteți schimba genetica, hormonii sau vârsta, vă puteți reduce riscul de îmbolnăvire dormind suficient,

Într-adevăr, Fundația pentru somn spune: „Deși comunitatea medicală încă descurcă relația complicată dintre somn și greutatea corporală, au apărut mai multe legături potențiale care evidențiază beneficiile potențiale ale pierderii în greutate după o noapte de odihnă și efectele negative asupra sănătății ale privării de somn.”

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

supraponderala
Supraponderal

Se spune că o ipoteză comună despre legătura dintre greutate și somn implică modul în care somnul afectează apetitul.

NHS afirmă: „Dacă sunteți supraponderal, modificările aduse dietei și nivelurilor de activitate fizică sunt primul pas pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.

Medicul dumneavoastră de familie sau asistenta vă pot ajuta să vă evaluați dieta curentă și nivelurile de activitate fizică și să vă stabiliți obiective personale pentru schimbare.”

Te-ar mai interesa: Senzația de greață și durerea în partea superioară...

NHS afirmă: „Cea mai bună modalitate de a pierde în greutate dacă ești obez este printr-o combinație de dietă și exerciții fizice și, în unele cazuri, medicamente. Consultați un medic de familie pentru ajutor și sfaturi.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private