Sari la conținut

Cum să scapi de constipație. Atenție la aceste obiceiuri dăunătoare, în anotimpul rece

probleme digestive
Sursa: arhiva Doctorul Zilei
Cum să tratezi și să previi constipația

Obiceiuri dăunătoare care pot provoca constipație. Iarna aduce o schimbare care adesea necesită o atenție suplimentară pentru bunăstarea noastră. Pe măsură ce temperaturile scad, devine esențial să acordăm prioritate sănătății pentru a evita bolile obișnuite de iarnă.

Asigurarea unei diete echilibrate, menținerea hidratată și practicarea de exerciții fizice în mod regulat sunt componente esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos în timpul lunilor mai reci.

În plus, încorporarea fructelor și legumelor de sezon bogate în vitamine poate oferi nutrienți esențiali pentru a combate provocările sezoniere. Consumul prea multor alimente greșite, nedeplasarea suficientă și lipsa de apă pot provoca probleme de constipație.

Atenție la aceste obiceiuri dăunătoare care pot provoca constipație

Iată câteva obiceiuri dăunătoare de iarnă care pot duce la constipație:

constipatia la adulti
sursa foto arhiva doctorul zilei

1. Bei prea puțină apă: Cu temperaturi mai scăzute, oamenii uită adesea să bea o cantitate adecvată de apă. Această deshidratare poate duce la scaune întărite și dificultăți în mișcările intestinale.

2. Nu consumi fibre dietetice: Alimentele confortabile bogate în grăsimi și zaharuri pot lipsi fibrele necesare pentru o digestie sănătoasă. Dietele de iarnă pot lipsi fructele, legumele și cerealele integrale care sunt bogate în fibre alimentare. Un deficit de fibre poate încetini procesul digestiv și poate duce la constipație.

3. Folosești excesiv anumite medicamente: Sezonul de iarnă poate aduce o creștere a utilizării anumitor medicamente, cum ar fi remediile pentru răceli sau analgezice, care pot avea ca efect secundar constipația.

probleme digestive cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

4. Bei prea multă cafea: băuturile de iarnă, cum ar fi cafeaua excesivă sau ceaiurile cu cofeină, pot contribui la deshidratare, care, la rândul său, poate afecta mișcările intestinale și poate contribui la constipație.

5. Nu faci suficientă mișcare: Frigul de iarnă poate descuraja exercițiile în aer liber, determinând o scădere a activității fizice. Mișcarea regulată stimulează sistemul digestiv, iar un stil de viață sedentar poate contribui la constipație.

Temperaturile scăzute ne pot tenta, de asemenea, să amânăm sau să ignorăm nevoia de a folosi toaleta, ceea ce poate contribui la constipație în timp. A fi atent la aceste obiceiuri de iarnă și a face alegeri proactive pentru a le aborda poate contribui semnificativ la menținerea unui sistem digestiv sănătos în timpul iernii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel