Sari la conținut

Cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe

Pielea lăsată de pe brațe poate fi o problemă estetică frustrantă pentru mulți oameni. Poate fi cauzată de diferiți factori, inclusiv pierderea în greutate bruscă, îmbătrânirea naturală sau genetica. 

Din fericire, există mai multe soluții eficiente pentru a tonifia această zonă, cum ar fi exercițiile fizice, hidratarea eficientă și anumite intervenții estetice.

Iată câteva dintre cele mai eficiente metode de tonifiere a brațelor:

  • Exerciții fizice: Exercițiile de tonifiere a brațelor pot ajuta la întărirea tricepșilor și la îmbunătățirea aspectului pielii. Unele dintre cele mai eficiente exerciții sunt flotările, extensiile brațelor și tracțiunile la bară.
  • Hidratare: Hidratarea adecvată poate ajuta la menținerea elasticității pielii și la prevenirea apariției pielii lăsate. Beți suficientă apă și aplicați creme hidratante pe brațe.
  • Evitarea expunerii la soare: Soarele poate deteriora pielea și poate cauza apariția pielii lăsate. Evitați expunerea la soare fără protecție sau folosiți o cremă cu SPF.
  • Alimentație sănătoasă: O alimentație bogată în nutrienți poate ajuta la menținerea sănătății pielii și la prevenirea apariției pielii lăsate. Consumați fructe și legume proaspete, proteine și grăsimi sănătoase.
  • Tratamente medicale: Dacă pielea lăsată de pe brațe este cauzată de pierderea în greutate sau îmbătrânirea naturală, tratamente medicale precum liftingul brațelor sau injectările cu colagen pot fi opțiuni eficiente.

”Zona brațelor care cedează greu chiar și cu multe ore petrecute în sala de sport, de aceea combinația între sala de sport si tratamente profesionale, cred că este soluția cea mai câștigătoare,” a explicat dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, în cadrul unei emisiuni tv.

Intervenții estetice pentru piele lăsată

Medicul a precizat că unul dintre primele tratamente folosite pentru tonifierea brațelor presupune o tehnologie care include radiofrecvență și ultrasunete. ”X-Magic este unul dintre cele mai puternice aparate profesionale pe bază de radiofrevență, pentru remodelare corporală: slăbire localizată, anti-celulită și fermitate,” a precizat dr. Diveică.

Sunt necesare mai multe tratamente, de regulă includ un protocol între 4 și 6 ședințe în funcție de particularitățile fiecăruia, și în același mod trebuie să facem și tratamente acasă, la sala de sport, o dietă echilibrată combinată cu acest tip de tratament.

”Dacă din păcate acest tip de tratamente nu sunt suficiente, ajungem și la varianta clasică, cea chirurgicală. Prin operația estetică de lipoaspirație, (denumită și liposucție sau lipoplastie) se îndepărtează grăsimea localizată nedorit în diferite zone ale corpului: abdomen, coapse, șolduri, fese, brațe, față, gât,” conchide mediculo estetician.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel