Sari la conținut

Lucruri puțin știute despre LIPOASPIRAȚIE. Care sunt canditatele ideale, de ce nu are rezultate imediate

Lipoaspirația este soluția prin intermediul căreia poti scapa de excesul de grăsime nedorită. Deși nu este o metodă de slăbit, aceasta procedură ajută la conturarea anumitor părți ale corpului precum abdomen, coapse, șolduri sau brațe.

„Cele mai bune candidate pentru liposucţie sunt cele cu o greutate relativ normală dar care au depozite de grăsime în diferite regiuni ale corpului. În general, femeile apelează la o astfel de intervenţie după ce au trecut printr-o naştere, deoarece este o metodă foarte simplă şi puţin costisitoare de a reveni la formele iniţiale.”, afirma Dr. Silvia Stănculescu Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover.

Fie că ne dorim să scăpăm de excesul de grăsime sau dorim să obţinem nişte forme mai apetisante, lipoaspiraţia vine în întâmpinarea acestor nevoi, cu condiţia ca aşteptările noastre să fie realiste. Iată ce sfaturi ne oferă Dr. Silvia Stănculescu Vasalos pentru a ne ajuta să înţelegem care sunt efectele în timp ale liposucţiei, cât de dureroasă este intervenţia şi dacă poate să înlocuiască sportul şi alimentaţia sănătoasă.

Lipoaspiraţia nu te ajută să pierzi kilograme

Cu ajutorul acestei intervenţii se „modelează” regiunea/regiunile asupra cărora se intervine, rezultatul fiind o scădere semnificativă a dimensiunilor în cm la acel nivel. Astfel, dacă înainte de intervenţie avem anumite circumferinţe, de exemplu la nivelul abdomenului, prin îndepărtarea unei cantităţi de grăsime de la nivelul ţesutului gras subcutanat, deci prin micşorarea acestui strat, se ajunge la circumferinţe cu 5 până la 15 cm mai mici – deci hainele purtate anterior vor fi largi pe aceste zone, dşsi kilogramele rămân neschimbate.

Rezultatele liposucţiei nu sunt vizibile imediat

Postoperator, pacientul realizează scăderea stratului adipos, dar în primele 2 până la 4 săptămâni imaginea este perturbată de edemul postoperator deoarece toate zonele care au fost supuse intervenţiei încep să se umfle ca răspuns la modificările aduse în structura zonei. Acest edem se constitute progresiv, având o perioadă de platou după care începe să scadă astfel încât la o lună postoperator el este remisîin general în proportţe de 80-90% şi la 3 luni dispare complet.

Deci, dacă suntem înconjuraţi de persoane care nu ştiu de faptul că am apelat la această soluţie, deţi sunt zi de zi alături de noi vor constata într-o zi că „am slăbit în ultimul timp sau că arătăm mai bine”.

Lipoaspiraţia este o operaţie nedureroasă

Lipoaspiraţia este o intervenţie de suprafaţă prin care se extrage grăsimea din stratul subcutanat. Această procedură NU este dureroasă. Există, însă un discomfort de 1-2 zile dat de edem, iar senzaţia la nivelul zonelor operate este de febră musculară.

Lipoaspiraţia nu ţine locul exerciţiilor fizice sau alimentaţiei sănătoase

Sportul combinat cu dieta reprezintă o metodă excelentă pentru scaăerea în greutate sau pentru menţinerea unei forme fizice de invidiat. În cazul în care există depozite de grăsime localizate care deranjează: grăsime în zona abdomenului şi/sau coapse singura soluţie este îndepărtarea acestora chirurgical cu ajutorul lipoaspiraţiei. Chiar dacă greutatea este cea dorită se poate perfecţiona aspectul gleznelor, genunchilor sau al oricărei zone prin liposculptură.

După lipoaspiraţie te poţi îngrăşa dacă nu adopţi un regim alimentar sănătos

În urma unei lipoaspiraţii, se subţiază stratul adipos al zonei supuse intervenţiei prin extragerea unei cantităţi de grăsime (a unui număr de adipocite – celule grase). Prin păstrarea unui regim de viaţă echilibrat, rezultatele sunt evidente. Dacă se modifică comportamentul alimentar, în sensul unui aport caloric excesiv, toate adipocitele din corpul nostru se „îngraşă”. În regiunile de unde s-a extras grasime, celulele grase rămase fiind mai puţine la număr va părea că nu se produc modificări comparativ cu zonele neoperate unde acumularea de grăsime va fi mai evidentă.

“Tehnica de îndepărtare a grăsimii pe care o folosesc în prezent este vibro-lipoaspiraţia, o metoda îmbunătăţită a liposucţiei deoarece poate fi aplicată pe orice zonă a corpului şi te poate scăpa definitiv de colăceii de grăsime indiferent de cât de multă grăsime trebuie îndepărtată. Graţie acestei proceduri pacientul poate pleca în aceeaşi zi acasă, perioada de recuperare fiind mult mai rapidă şi uşoară.”, a adăugat Dr. Silvia Stanculescu Vasalos.

Costul unei astfel de intervenţii începe de la 1.600 euro şi se poate mări cu câteva sute de euro in funcţie de zonele aspirate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel